ua en ru

"Газпром" і німецька Wintershall розглядають можливість спільної участі у великих інвестпроектах

ВАТ "Газпром" і німецька компанія Wintershall Holding обговорили перспективи спільної участі в нових великих інвестиційних проектах, що представляють взаємний інтерес. Про це повідомило управління інформації російського концерну за підсумками сьогоднішньої зустрічі голів компаній Олексія Міллера і Райнера Зеле, що пройшла в Москві, передає РБК.
У ході переговорів, наголошується в повідомленні, сторони також дали високу оцінку розвитку співпраці компаній, що охоплює всі етапи виробничого ланцюжка - від видобутку до продажу газу кінцевим споживачам.
Wintershall Holding GmbH - 100-процентне дочірнє підприємство німецького концерну BASF, що працює в галузі енергетики. Компанія більше 75 років займається пошуком та видобутком нафти і газу в Європі, Північній Африці, Південній Америці, а також у Росії, веде геологорозвідку в Перській затоці. "Газпром" і Wintershall Holding співпрацюють протягом 20 років. BASF SE і Wintershall Holding є партнерами "Газпрому" з освоєння Південно-Російського нафтогазового родовища, розробці першого дослідного ділянки ачимівських покладів Уренгойського газонефтеконденсатного родовища, а також будівництва газопроводу "Північний потік".