ua en ru

"Газпром" і Kogas в кінці жовтня – на початку листопада 2011 р. проведуть черговий етап переговорів щодо поставок газу

ВАТ "Газпром" і південнокорейська Kogas в кінці жовтня -на початку листопада 2011 р. проведуть черговий етап переговорів щодо поставок російського газу до Південної Кореї. Відповідна домовленість була досягнута сьогодні в рамках засідання ради Міжнародного газового союзу в Хорватії між заступником голови правління "Газпрому" Олександром Медведєвим і президентом Kogas Чжу Канг Су.
Сторони також обговорили подальші кроки з виконання положень "дорожньої карти" з реалізації проекту трубопровідних постачань російського природного газу до Південної Кореї через територію КНДР. В ході зустрічі сторони підтвердили зацікавленість в реалізації проекту трубопровідних постачань газу, що відповідає стратегічним інтересам обох країн і регіону в цілому. Учасники переговорів обговорили план першочергових заходів в рамках комерційних переговорів про умови постачань газу, передбачених "дорожньою картою".
23 червня 2009 р. в ході робочого візиту делегації "Газпрому" до Південної Кореї глава концерну Олексій Міллер і президент Kogas Чжу Канг Су підписали угоду про спільне дослідження проекту поставок газу. 15 вересня 2011 р. компанії підписали "дорожню карту" зі здійснення поставок природного газу з РФ до Кореї. "Дорожня карта" є планом пріоритетних заходів, необхідних для реалізації проекту. 24 серпня 2011 р. Президент Росії Дмитро Медведєв і глава КНДР Кім Чен Ір в ході зустрічі в Бурятії домовилися про співпрацю з транзиту газу через територію КНДР до Південної Кореї. Південна Корея має намір щорічно імпортувати 10 млрд куб. м російського газу, при цьому Росія готова нарощувати постачання у разі попиту. Уряд Південної Кореї оцінює вартість трубопровідного проекту в 3,4 млрд дол. За розрахунками південнокорейських аналітиків, Північна Корея у разі будівництва по її території газопроводу зможе щорічно отримувати 500 млн дол. транзитних доходів.