ua en ru

"Газпром" хоче купити німецького виробника енергії вітру Envacom

"Газпром" може вперше зайнятися альтернативною енергетикою в Європі. Російський холдинг подав заявку в антимонопольне відомство Німеччини на придбання німецької компанії Envacom, що спеціалізується на енергії сонця і вітру.

Дочірній підрозділ "Газпрому" - Gazprom Marketing and Trading (GМ&Т) - повідомило Федеральному бюро з монополій у Берліні про свій намір придбати німецьку компанію Envacom Service GmbH, повідомило німецьке держвідомство. Голова відділу міжнародних комунікацій GМ&Т Саймон Гарсіа підтвердив інформацію про подану заявку. "Проте ми на ранньому етапі переговорів, і ніяких остаточних угод ще не було досягнуто", - додав він.

Envacom Service спеціалізується на виробництві і збуті сонячної та вітряної енергії. Крім того, компанія надає послуги мобільного зв'язку, телефонії і доступу в Інтернет. Останніми користуються понад 500 тис. осіб. Енергокомпанія не публікує своїх фінансово-економічних показників. Проте, за приблизними підрахунками начальника відділу інвестиційного аналізу УК "Універ" Дмитра Александрова, максимально можлива виручка компанії може складати близько 45 млн євро в рік.