ua en ru

Російський "Фармстандарт" має намір купити компанію Bever Pharmaceutical за 630 млн дол

"Фармстандарт" (РФ) має намір витратити до 630 млн дол. на покупку компанії Bever Pharmaceutical (Сінгапур). Позачергові збори акціонерів з цього питання призначене на 17 серпня в заочній формі, дата закриття реєстру для участі в зборах - 5 липня, передає телеканал "Росія 24".

Вартість майна, придбаного на підставі договору купівлі-продажу акцій компанії Bever Pharmaceutical Pte Ltd в кількості 50 тис. акцій номінальною вартістю 1 сінгапурський долар (100% в статутному капіталі компанії), може скласти до 630 млн дол.

"Компанія знаходиться на просунутій стадії обговорення і очікує підписання остаточної документації щодо можливого придбання. Передбачувана угода буде проведена за умови її схвалення акціонерами компанії. Таким чином," Фармстандарт "хотів би оголосити про позачергові збори акціонерів для схвалення передбачуваної операції", - повідомляє в компанії.

Чистий прибуток "Фармстандарта" за МСФЗ в 2012 р. склала майже 10 млрд руб. (близько 300 млн дол.), показник EBITDA - 13,5 млрд руб., виручка - 51,4 млрд руб.

"Наскільки покупка Bever Pharmaceutical за 630 млн дол. є гарною угодою для "Фармстандарта" покаже час. Можливо, Bever володіє правами на якісь проривні технології, про існування яких ринку в даний момент невідомо. На поточний момент вільних грошових коштів на купівлю активу такого розміру у "Фармстандарта" недостатньо, тому джерелом фінансування під угоду з Bever, цілком може бути угода з продажу безрецептурного бізнесу компанії ", - вважає партнер компанії FCG Артем Ситников.

"Фармстандарт" - найбільший російський виробник ліків. Основний акціонер компанії - Augment Investments Limited (власники Віктор Харітонін і Єгор Кульков), якій належить 54,32% акцій "Фармстандарта".