ua en ru

"Евронаступ" передав Януковичу понад 1 млн підписів за євроінтеграцію

Активісти всеукраїнської кампанії "Євронаступ" вручили представнику Адміністрації Президента України понад 1 млн підписів, зібраних на підтримку інтеграції України з ЄС і проведення Єврореферендуму. Збір підписів тривав протягом трьох тижнів проходив у найбільших містах України.

Всього під стінами АП зібралося близько сотні людей з символікою України, ЄС і банером з написом: "За європейське майбутнє".
На думку ініціатора проведення Єврореферендуму Сергія Бондарчука, в українців ще є шанс, що угода буде підписана.

"За останні три тижні ми зібрали понад 1 млн 136 тис. підписів на підтримку євроінтеграції, це прямий наказ, вимога до влади: не відходити від євроінтеграційного курсу, тому що ми вибираємо Європу. Ми це зробили ще 9 років тому під час помаранчевого Майдану. Я впевнений, що у нас ще є час для того, щоб змусити владу підписати угоду про асоціацію. Тільки від нашої сили, нашого характеру залежить, влада нас почує, адже вона чує тільки позицію сили", - сказав під час акції Бондарчук.

Він також закликав українців захистити свій європейський вибір на Євромайдані.

"Акції на підтримку євроінтеграції повинні тривати до 29 листопада. Закликаю громадян підтримати Євромайдан сьогодні і 24 листопада. Якщо угода у Вільнюсі не буде підписано, ми повинні будемо блокувати парламент для того, щоб проросійську більшість не підписало угоду з Митним союзом", - заявив Бондарчук.

Після передачі підписів учасники заходу розгорнули великий прапор України - ЄС і попрямували на Майдан Незалежності.