ua en ru

"Єврохім" має намір за 5 років вкласти 4,5 млрд дол. в розширення потужностей компанії

ВАТ "Мінерально-хімічна компанія" Єврохім "має намір за п'ять років вкласти 4,5 млрд дол в розширення потужностей компанії.

ВАТ "Мінерально-хімічна компанія" Єврохім "має намір за п'ять років вкласти 4,5 млрд дол в розширення потужностей компанії. Про це повідомляє агентство Reuters.

"Єврохім" є найбільшим в Росії виробником азотних добрив, сукупна потужність його підприємств в Росії та Бельгії становить приблизно 9,7 млн ​​т азотних мінеральних добрив і 2,8 млн т аміаку.

У 2012 р. "Єврохім" придбав компанію по збуту азотних добрив K+S Nitrogen, потім перейменовану в EuroChem Agrо, і підрозділи концерну BASF з виробництва добрив в Антверпені, перейменоване в EuroChem Antwerpen.

До азотному сегменту належить також дистриб'юторська мережа EuroChem Agro і газовидобувна компанія Севернефть-Уренгой, яка на 25% забезпечує виробництво компанії природним газом.

Діяльність фосфорного сегмента заснована на видобутку апатитового концентрату на Ковдорском гірничо-збагачувальному комбінаті, звідки він поставляється підприємствам-виробникам фосфорних добрив (Lifosa в Литві, Фосфорит в Леніградской обл. Та Єврохім-Білоріченська міндобрива в Краснодарському краї), сукупна потужність яких - 2,4 млн т амофосу, діамонійфосфат і сульфоамофос, а також 380 тис. т кормових фосфатів у рік.

"Єврохім" також планує в 2013 р. почати розробку родовищ фосфатних руд басейну Каратау в Казахстані, а в 2015 р. побудувати на майданчику простоює 15 років заводу Сари-тас комплекси з випуску фосфатних, азотних і складних добрив загальною потужністю більше 1 млн т.