ua en ru

"ЕСТА Холдинг" спростовує інформацію про знесення трьох історичних будинків на Андріївському узвозі в Києві

Інформація про знесення трьох історичних будинків на Андріївському узвозі, в рамках реалізації проекту на місці колишньої фабрики "Юність", не відповідає дійсності. Про це заявили в прес-службі компанії "ЕСТА Холдинг".

"Дійсно, в даний момент ведуться роботи з демонтажу будівель колишньої фабрики "Юність", у тому числі аварійних. Всі роботи ведуться, згідно з отриманими дозволами. З Андріївського узвозу знесена одна фасадна будівля, з фактичною адресою вул. Фролівська 9-11. Всі знесені будівлі колишньої фабрики "Юність", у тому числі і фасадна з Андріївського узвозу, побудована в 1978 році і, незважаючи на стилізацію під історичну будівлю, не представляють історичної цінності. На ділянці, з боку вул. Боричів тік та вул. Фролівська, дійсно розміщені будівлі, що є пам'ятками історії та архітектури, їх демонтаж, в рамках реалізації проекту, не планується", - зазначили в прес-службі компанії.

Також в "Еста-Холдинг" підкреслили, що будівля 10-А, про знесення якої заявили деякі ЗМІ, "ніяк не пов'язана з компанією "ЕСТА Холдинг", і, за нашою інформацією, не пошкоджена".

Сьогодні, 10 квітня, в ЗМІ з'явилася інформація про те, що на Андріївському узвозі, на якому продовжується реконструкція, заявлена як роботи з відновлення інфраструктури і комунікацій, знесли три історичні будівлі. За словами голови комісії Київради з питань культури і туризму Олександра Бригинця, на цьому місці планують звести 10-поверховий готель з магазинами і автопаркуванням майже на 500 місць, повідомляє "5 канал".

Компанія "Еста Холдинг" - керуюча компанія групи ЕСТА, холдинга нерухомості групи СКМ. До групи ЕСТА входять готелі "Донбас Палас" (Донецьк), "Опера" (Київ), Park Inn (Донецьк), логістичний комплекс (Дніпропетровськ), а також ряд проектів на стадії реалізації: багатофункціональний комплекс "Пушкінський" (Донецьк), багатофункціональний комплекс на вул. Фролівська (Київ) та ін.