ua en ru

"Енергоатом" підписав меморандум з Китайською національною ядерною корпорацією щодо науково-технічного співробітництва

Президент ДП НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський та президент Китайської національної ядерної корпорації (CNNC) Цинь Сунь підписали меморандум про взаєморозуміння у сфері атомної енергетики, повідомляє прес-служба "Енергоатому".

"Мета меморандуму - визначення обсягу майбутньої співпраці у сфері проектування, будівництва, введення в експлуатацію, експлуатації та технічного обслуговування АЕС, управління науково-технічного співробітництва", - йдеться у повідомленні.

Документ покликаний підсилити науково-технічне співробітництво з питань, що стосуються мирного використання атомної енергії, спорудження, експлуатації та технічного обслуговування АЕС, а також обміну досвідом з питань спорудження та безпечної експлуатації атомних станцій, включаючи питання підвищення безпеки, поводження з відпрацьованим ядерним паливом (ВЯП) і з радіоактивними відходами (РАВ). Крім того, президенти енергетичних компаній України і Китаю, домовилися продовжити співпрацю в сферах реконструкції та модернізації, продовження терміну служби енергоблоків, підготовки експлуатаційного і ремонтного персоналу для АЕС, ядерної безпеки, радіаційного захисту навколишнього середовища і персоналу атомних електростанцій.

Підписання меморандуму відбулося за результатами візиту делегації Китайської національної ядерної корпорації (CNNC) в Україну, в ході якого китайські атомники відвідали також Чорнобильську АЕС.