ua en ru

"Єдина Росія": Тимошенко не випустять з в'язниці раніше чергових виборів в Україні

До екс-прем'єру України, лідеру партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко намагаються притягнути кримінальні справи, щоб вона не вийшла з ув'язнення до виборів в Україні. Таку думку висловив у п'ятницю, 11 листопада, заступник голови думського комітету з міжнародних справ Андрій Климов, коментуючи звинувачення Тимошенко у приховуванні виручки на суму більше 165 млн дол., повідомляє прес-служба партії "Єдина Росія".
"Ніхто не сумнівається в тому, що звинувачення Тимошенко пов'язані з політикою. Спостерігач розуміє, що це розбирання між Януковичем (Президент України Віктор Янукович) і Тимошенко", - зазначив Клімов.
За словами депутата, діюча влада намагатиметься продовжити термін перебування Тимошенко в слідчому ізоляторі. "Можливо, після закінчення виборів через рік її випустять, але боюся, що чинна влада не збирається випускати її раніше. Янукович реально боїться її як можливого суперника. У в'язниці ж вона його не турбує", - сказав Клімов.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко винною у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити "Нафтогазу України" 1,516 млрд грн.