ua en ru

"ЄДАПС" заявив про готовність випуску електронних документів відповідно до стандартів ЄС

Трудовий колектив "ЄДАПС" повідомив керівництву України про свою готовність до впровадження біометричної ідентифікації та випуску електронних документів відповідно до стандартів Європейського союзу. Про це йдеться у відкритому листі колективу від 24 березня на ім'я прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, першого віце- прем'єра Віталія Яреми, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновіл.

"Висловлюємо Вам свою повагу і підтримуємо прагнення уряду підняти життя громадян до рівня країн ЄС. Консорціум "ЄДАПС" неодноразово заявляв про те, що вітчизняні підприємства у співпраці з НАН вже розробили технології виробництва біометричних документів і готові в найкоротші терміни впровадити їх в Україні. Офіційно повідомляємо про повну технологічної готовності консорціуму "ЄДАПС" до початку виготовлення і видачі громадянам біометричних паспортів, а також про нашу готовність безкоштовно надати державі відповідну технологію", - сказано в листі.

Колектив "ЄДАПС" гарантує забезпечення громадян документами із збереженням нинішнього рівня цін (нинішня ціна документа без біометричного носія 120 грн, а ціна біометричних паспортів (у тому числі дипломатичних і службових) з електронною та графічною персоналізацією складе 144 грн). Також в документі зазначається, що українці зможуть почати отримувати біометричні паспорти протягом 2-х тижнів з моменту прийняття відповідного рішення.

"У 2013 р. консорціумом "ЄДАПС" на замовлення МЗС виготовлено більше 9000 високоякісних біометричних закордонних паспортів, які були персоналізовані на ДП "Державний центр персоналізації документів" з нульовим рівнем браку. Їх якість підтверджено експертними висновками провідних лабораторій світу FIME і SECUNET, ІКАО, і повністю відповідає міжнародним стандартам", - йдеться в листі.

Колектив "ЄДАПС" також відзначає, що при безпрецедентному тиску з боку Арбузова С. Г. було фактично зупинено впровадження біометричних документів, а е-паспорти, виготовлені для громадян України за кордоном, були відкликані і знищені за особистою вказівкою Арбузова С.Г. "Зараз в порушення Конституції створена штучна монополія на виготовлення всіх ідентифікаційних документів на державному підприємстві "Поліграфкомбінат "Україна". Його директор Степанов М.В. не забезпечив ніяких кроків до впровадження біометричних паспортів. Зате Степановим М.В. вже виведені за кордон понад 150 млн грн на придбання обладнання та консалтинг через групу підставних компаній-посередників. Запропонований ПКУ ескіз біометричного паспорту не відповідає вимогам міжнародних стандартів і ІКАО, що унеможливлює його використання в державі", - підкреслюється в листі.

"Консорціум відповідально заявляє, що Україна не потребує ніяких іноземних технологій, допомоги або консультацій. Системи, розроблені і введені українськими фахівцями, перевершують світові аналоги і дешевші за них" , - резюмується в листі, з повною версією якого зі сканами документів та сертифікатів можна ознайомиться тут.