ua en ru

Доктор Хто: Google відзначає 50-річчя британського серіалу

Google сьогодні випустила на головній сторінці свого пошуку гру, присвячену британського науково-фантастичного серіалу "Доктор Хто", що вийшов на екрани 50 років тому.

Google сьогодні випустила на головній сторінці свого пошуку гру, присвячену британського науково-фантастичного серіалу "Доктор Хто", що вийшов на екрани 50 років тому.

"Доктор Хто (Doctor Who) - британський науково-фантастичний телесеріал компанії ВВС про загадкового інопланетного мандрівника в часі, відомому як Доктор. Разом зі своїми супутниками він досліджує час і простір, попутно вирішуючи різні проблеми і відновлюючи справедливість.

"Доктор Хто" - найтриваліший науково-фантастичний серіал в світі і важлива частина британської масової культури. Він отримав визнання за образність історій, творчі низькобюджетні спецефекти і новаторське використання електронної музики (створеної BBC Radiophonic Workshop). Елементи серіалу відомі і знані не тільки його фанатами. У Великобританії та багатьох інших країн "Доктор Хто" став культовим фаворитом телебаченні вплинув на покоління британських телевізійних сценаристів, багато з яких були його давніми глядачами. Він отримав визнання критиків і публіки як одна з найкращих британських телепрограм і премію BAFTA в номінації "Кращий серіал" у 2006 р.

Спочатку серіал йшов з 1963 по 1989 р. В р. вийшов телевізійний фільм «Доктор Хто», який повинен був стати пілотною серією серіалу-продовження, але погані рейтинги стрічки в Америці скасували цей план. У 2005 р. серіал був успішно відновлений, при цьому нумерація сезонів почалося спочатку. Також у всесвіті Доктора Хто є чотири серіалу-відгалуження - "Торчвуд", "Пригоди Сари Джейн", єдина пілотна серія "K-9 і компанія" і австралійський серіал K-9.

На даний момент роль Доктора виконали 11 акторів. 1 січня 2010 р. вийшов останній епізод за участю Девіда Теннанта в ролі Десятого Доктора, і Рассела Т. Девіса і Джулі Гарднер в якості виконавчих продюсерів серіалу. Їм на зміну прийшли Метт Сміт, Стівен Моффат і Пірс Венджер.

Серіал був внесений в Книгу рекордів Гіннеса як самий довгограючий науково-фантастичний серіал.

Доктор Хто: Google відзначає 50-річчя британського серіалу

Доктор Хто: Google відзначає 50-річчя британського серіалу

Доктор Хто: Google відзначає 50-річчя британського серіалу

Зазначимо, що так звані Google Doodle - це логотипи, які відрізняються від стандартного на головній сторінці пошуковика Google. Вони зазвичай приурочені до якоїсь події, свята або річниці. Тимчасові логотипи стали з'являтися в Google в 1998 р. і за роки роботи пошукача їх назбиралося більше тисячі.

Примітно, що doodle можуть бути також суто локальними. Втім, сьогоднішня дата відзначається в глобальному форматі, тобто святковий "дудл" від Google доступний в четвер по всьому світу.

Google - американська інтернет-корпорація, лідер серед пошукових систем. Заснована в 1998 р. Ларрі Пейджом і Сергієм Бріном, у 2004 р. провела IPO на суму 1,9 млрд дол. Займає більше 80% світового ринку пошукових запитів. Основний прибуток компанії приносить онлайнова реклама, прив'язана до результатів пошуку на сторінках Google.

В 2012 році дохід Google склав 50,17 млрд дол., чистий прибуток - 10,74 млрд дол. В Україні працює представництво компанії "Google Україна". Як відомо, з кінця липня 2013 р. українською мовою став доступний голосовий пошук Google для персональних комп'ютерів в браузері Chrome.

Також додамо, що чистий прибуток Google в III кварталі ц.р. виросла на 36,4% порівняно з тим же періодом минулого року, склавши 2,97 млрд дол.