ua en ru

"Дніпро" розважився у Львові, а "Шахтар" насилу здолав "Іллічівець"

Донецький "Шахтар" лише у другому таймі зміг переломити хід гри з "Іллічівцем" і виграв 3:1. "Дніпро" у Львові впевнено розгромив "Карпати". А "Ворскла" вдома впоралася із запорізьким "Металлругом".

Донецький "Шахтар" лише у другому таймі зміг переломити хід гри з "Іллічівцем" і виграв 3:1. "Дніпро" у Львові впевнено розгромив "Карпати". А "Ворскла" вдома впоралася із запорізьким "Металлругом".

Ворскла - Металург З 2:1
Голи:
Громов, 11, Сахневич (у свої ворота), 64 - Платон, 28

Перебудова у «Металурзі» триває повним ходом. От і зараз Сергій Пучков поміняв половину стартового складу, задіявши, у тому числі, і одного з дебютантів заявки - досвідченого Антона Монахова. Господарі вийшли без кадрових втрат, але перше слово було за запоріжцями. Бажання забити швидкий гол одним з аутсайдерів мало зворотний ефект. В контратаці Йован Маркоскі видав чудовий пас на вільне місце, куди увірвався Артем Громов, проскочив воротаря та забивав вже у порожні ворота. Відігрались гості досить несподівано. За Русланом Платоном не встежили одразу двоє захисників, та й удар у форварда вийшов майстерним - 1:1.

На другу половину зустрічі «Металург» вийшов більш обережним, розраховуючи за рівного рахунку на швидкі випади. «Ворскла» діяла різноманітно, але невлучно на завершальній стадії атак. За цих умов справжньою знахідкою для неї став автогол Андрія Сахневича, який невдало переривав простріл Громова. Потім становище змушувало гостей йти вперед більшими силами, і Леонардо цілком міг не тільки рятувати нічию, а й принести вольову перемогу. Але двічі, коли Дмитро Непогодов вже не міг врятувати ворота, не скористався стовідсотковими нагодами: у першому моменті він так і знайшов момент для удару, а у другому влучив в ближню стійку буквально метрів з 4-х. Полтавчани у складі першої шістки команд вже солідно відірвались від переслідувачів, а про становище «Металурга» промовисто говорить те, що дана поразка стала 8-ю поспіль.

Карпати - Дніпро 0:4
Голи:
Бруну Гама, 17, 29, Матеус, 61, Селезньов, 63

Команді Олександра Севідова не пішла на користь перерва, адже бойовий дух, який гравці змогли відновити у собі у попередніх турах, знову зник. При цьому у «Дніпра» на лаві запасних залишились активні учасники в іграх національних збірних, проте отримали ігрову практику Александру Влад, Бруно Гама, Сергій Політило, а також Дуглас, який нарешті відновився від травми. І один з цих спраглих за футболом гравців став головним героєм зустрічі. Мова про португальського півзахисника, який практично забезпечив перемогу гостям ще до перерви, а після неї не зупинився на досягнутому. Загалом дніпропетровці провели у кожному таймі по 2 голи без відповіді, а у першій половині зустрічі не дозволили «Карпатам» навіть влучно пробити по своїх воротах.

Ще у перші півгодини гольовий «дубль» встиг оформити Гама. У першому випадку Артем Федецький зробив простріл, який перервав Ігор Пластун, але невдало, і недавній новачок низом пробив у дальній кут з середньої відстані. Потім Роман Зозуля вивів на удар Гаму, який знову у суперечці з Пластуном вийшов переможцем, а рикошет тільки зробив взяття воріт більш красивим. Першим у другому таймі мав відзначитись Євген Селезньов, але з виходу сам на сам витиснув тільки кутовий. Але і розіграш «стандарту» мав користь: навісом Гами скористався Матеус - 0:3. Всі гості були задоволені, окрім Селезньова. Форвард не забув власну невдачу і за кілька хвилин виправився ефектним ударом під поперечину метрів з 23-х. Слушних нагод для того, щоб зменшити відставання «Карпати» не створили. Тепер «Шахтар», «Металіст» і «Дніпро» утворили лідируюче тріо з однаковою кількістю очок, але різним числом проведених ігор. Львів'яни залишаються на разі у верхній половині таблиці.

Іллічівець - Шахтар 1:3
Голи:
Степаненко (у свої ворота), 38 - Срна (з пенальті), 66, Срна (з пенальті), 73, Луїс Адріано, 85

Негода поставила під сумнів проведення зустрічі у Маріуполі. Однак навіть сильний дощ не завадив досить цікавому та багатому на моменти поєдинку. У господарів склад був практично оптимальним, хіба що не вистачало Олексія Полянського. А от «гірники» вкотре вийшли з експериментальною лінією захисту, а інші ланки виглядали оптимальними за прізвищами. Швидше пристосувались до умов маріупольці, в яких Майкон не зумів сильно пробити, вийшовши сам на сам, а Руслан Фомін відзначився мінімальним промахом. На чергу прийшли дві стійки на протилежні ворота, які від рук Рустама Худжамова після ударів Алекса Тейшейри та Луіса Адріано виручали господарів. Команда Миколи Павлова не відсиджувалась у захисті, і двічі кутові були надто небезпечними. Спочатку Андрій Пятов завадив «сухому листу» від Сергія Шевчука, а у наступному епізоді справа дійшла до удару Олексія Довгого. Під м'яч підставив голову Тарас Степаненко і мимохіть став автором автоголу.

Другий тайм розпочався з виходу на заміну Даріо Срни. Хорват явно додав активності на правому фланзі своєї команди, а також збільшив віру партнерів у власні сили. Кількість моментів біля воріт «Іллічівця» помітно зросла, хоча в окремі проміжки часу і приазовці вдавались до контролю м'яча на чужій половині поля. Підопічним Мірчі Луческу довго елементарно не щастило, коли м'ячі пролітали у лічених сантиметрах від рамки воріт, а у ній Худжамов демонстрував високий рівень майстерності. Чого не вдалось з гри, гості зуміли з пенальті. Спочатку Руслан Фомін необачно жорстко у власному штрафному майданчику врізався у корпус Ілсіньо, а за кілька хвилин Владислав Кулач без крайньої необхідності пішов у нечистий підкат проти Алекса Тейшейри. Обидва 11-метрові Срна реалізував без тіні сумнівів. Наостанок ще й Луіс Адріано заспокоїв власних прихильників, коли від штанги (тепер каркас зіграв за донеччан) встановив несильним ударом з середньої відстані остаточний рахунок - 1:3.

"Говерла" обіграла в Луцьку "Волинь"

Використані матеріали УПЛ