ua en ru

"Дискредитують президента": у Туркменістані заборонили черги за продуктами

"Дискредитують президента": у Туркменістані заборонили черги за продуктами Фото: черга в магазин (twitter.com/SvobodaRadio)
Автор: РБК-Украина

Влада Туркменістану заборонила громадянам країни збиратися в черзі в державні магазини, що продають товари за субсидованими цінами, щоб не "псувати імідж" президента. Якщо біля торгової точки збирається більше 4 осіб, то поліція погрожує їм арештом.

Про це повідомляє видання Azatlyk Radiosy.

Відзначається, що "заборону на черзі" ввели в країні за розпорядженням віце-прем'єра Сердара Бердимухамедова, сина президента Туркменістану. Раніше він зажадав від міністра торгівлі, щоб навколо або біля магазинів не збиралося занадто багато людей. Тому, що це дискредитує главу держави.

Згідно з новими правилами, громадянам потрібно реєструватися в магазинах і чекати, поки їм зателефонують в який час їм потрібно прийти і купити продукти за субсидованими цінами. У столиці Республіки дозволені черги до 4 осіб, інші чекають свого часу в найближчих під'їздах.

Видання зазначає, що в Туркменістані вже четвертий рік триває продовольча криза. Зростання цін в приватних магазинах і на ринках змушує жителів країни з раннього ранку займати чергу, щоб купити продукти за субсидованими цінами.

Влада країни продовольчу кризу і наявність соціально-економічних визнавати відмовляються.