ua en ru

"Динамо" втрачає очки вже в першому турі, "Шахтар" не без проблем долає "Говерлу"

В українській Прем'єр-лізі відбулися матчі за участю головних кандидатів на чемпіонство. "Динамо" вже в першому турі шокувало власних вболівальників, втративши очки в матчі з "Волинню". А ось "Шахтар" хоч і без яскравої гри обіграв "Говерлу" на "Донбас-Арені". У ці хвилини "Севастополь" грає з "Чорноморцем". "Металіст" зіграє свій матч завтра. Однак навіть без врахування цього матчу "Динамо" вже поступається "Дніпру" і "Шахтарю" 2 очки.

В українській Прем'єр-лізі відбулися матчі за участю головних кандидатів на чемпіонство. "Динамо" вже в першому турі шокувало власних вболівальників, втративши очки в матчі з "Волинню". А ось "Шахтар" хоч і без яскравої гри обіграв "Говерлу" на "Донбас-Арені". У ці хвилини "Севастополь" грає з "Чорноморцем". "Металіст" зіграє свій матч завтра. Однак навіть без врахування цього матчу "Динамо" вже поступається "Дніпру" і "Шахтарю" 2 очки.

"Шахтар" - "Говерла", 2:0
Голи:
Гречишкін, 47, Адріано, 89

"Шахтар": Пятов, Срна, Кривцов, Ракицький, Ісмаїлі (Шевчук, 46), Гречишкін, Тейшейра, Коста, Фред (Фернандо, 55, Феррейра, 69), Тайсон, Адріано

"Говерла": Бабенко (Чурилов, 10), Рніч, Лисицький, Дандя, Люлька, Балафас (Кополовець, 75), Райчевіч, Балашов (Буяльський, 46), Трухін, Ле Таллек, Лисенко

Наставнику гостей Вячеславу Грозному вдалось приспати пильність чемпіона України своїми заявами, що важко розраховувати на успіх у Донецьку. Новий тренер "Говерли" органічно поєднав лідерів попереднього складу з новими придбаннями. Принаймні, у першому таймі гості виглядали більш ніж гідно. Моментів, де можна було б витиснути гол, ужгородці створили ажніяк не менше, ніж "Шахтар". Господарі могли забивати після дальнього удару Фреда. А от за гостей двічі міг забивати Віталій Балашов, який перейшов з "Чорноморця", а також Дмитро Трухін.

Доволі швидко "Донбас-Арена" зітхнула з полегшенням після початку другого тайму. Масована атака "Шахтаря" практично захлинулась, гості хотіли винести м'яч подалі, але натомість вдало зіграв на підборі Дмитро Гречишкін, відзначившись першим голом у Прем'єр-лізі у складі донеччан ударом метрів з 22-х. Тепер вже "Говерла" майже не мала простору для розвитку власних атак. І все ж одного разу, коли Сергію Кривцову надавали допомогу за межами поля, з його зони пробивав Володимир Лисенко. Однак форвард не влучив у ворота. При цьому ближче до завершення зустрічі "гірники" забили вдруге. Тайсон віддав пас із центру праворуч, а там Даріо Срна м'яко навісив на Луіса Адріано - 2:0.

Читайте також: "Дніпро" та "Іллічівець" почали чемпіонат з перемог

"Динамо" - "Волинь"1:1
Голи:
Мбокані, 28 - Кінаш, 2

"Динамо": Шовковський, Данило Сілва, Віда, Хачеріді, Селін, Гармаш, Велозу, Аруна (Бельханда, 66), Ярмоленко (Гусєв, 76), Ленс (Дуду, 46), Мбокані

"Волинь": Неділько, Сімінін, Шиков, Шершун (Приндета, 65), Немчанінов, Кінаш (Скоба, 53), Гошкодеря, Мемешев, Бікфалві, Бабир (Задерецкий, 39), Козьбан

Віталій Кварцяний звик дивувати футбольну громадськість. Цього разу він підніс приємну несподіванку для прихильників лучан. Хоча склад гостей і не вражав гучними прізвищами, проте саме "Волинь" задала темп матчу. Поки що на рахунку цієї команди найшвидший гол - він був забитий на 2-й хвилині Ярославом Кінашем, якому асистував найкорисніший легіонер клубу Ерік Бікфалві. Трохи згодом Бікфалві з 18-ти метрів пробив у штангу київських воріт. Лише після цього "Динамо" почало розуміти, що сезон вже розпочався, і потрібно вмикати основні потужності. І під завісу першої півгодини Д'ємерсі Мбокані відзначився першим голом в Україні, заштовхавши м'яч у сітку воріт Віталія Неділька - 1:1. Але і у цьому матчі фаворит відклав вирішення визначення переможця на другий тайм.

На відміну від "Шахтаря", знайти внутрішні резерви динамівці не зуміли. Власне кажучи, найкращих нагод для взяття воріт волинян кияни мали дві. Даніло Сілва вривався у штрафний майданчик, однак впав, коли намагався пройти Неділька. А під завісу зустрічі Дуду з гострого кута несподівано пробив у ближню стійку. Майже одразу "Волинь" залишилась у меншості: Мемешев небезпечно атакував суперника, вже маючи у пасиві один "гірчичник". У компенсований час підопічні Олега Блохіна чисельну перевагу не використали. Це було лише третє історичне очко лучан у гостях проти "Динамо".

Читайте також: Українська Прем'єр-ліга стартувала з гостьової перемоги "Зорі" над "Таврією"

"Карпати" - "Ворскла", 0:2
Голи:
Савченко, 22 (у свої ворота), Янузі, 51

"Карпати": Підківка, Пашаєв, Пластун, Балажиц, Гітченко (Васін, 71), Савченко, Ткачук, Федорчук (Голодюк, 78), Бартуловіч, Ксьонз, Гладкий

"Ворскла": Непогодов, Даллку, Сапай, Пердута, Курилов, Маркоскі, Дедечко, Чеснаков, Ребєнок (Громов, 87), Янузі (Будник, 80), Міщенко (Кривошеєнко, 69)

Загалом Олександр Севідов з перших хвилин задіяв 6-х новобранців, але прізвищами двох відверто здивував. У воротах "Карпат" з'явився 18-річний Роман Підківка, а ліворуч у захисті його одноліток Андрій Савченко. Гості представили глядачам менше новачків - лише Дениса Дедечка та Олега Міщенка, які не потребують рекомендацій. На правах господарів галичани пішли вперед, але ефекту швидкого голу вони не дочекались. Натомість у середині тайму самі пропустили курйозний гол. З лівого флангу Павло Ребенок навісив на Міщенка, а Савченко у боротьбі з нападником відзначив дебют неприємним фактом - результативним ударом по своїх воротах. Цікаво, що і на власній половині поля Міщенко був корисним, не дозволивши Младену Бартуловічу влучно пробити з лінії воротарського майданчика.

Очікування, що після перерви все зміниться, не виправдались. Саме "Ворскла" спочатку затисла суперника на його половині поля, а задіяний пресинг дався взнаки досить швидко. Чеснаков дав пас на хід Ахмеду Янузі, який з-під Ігоря Пластуна пробив у дальній нижній кут - 0:2. Албанець відзначив своє повернення на поле після лікування ударно. Потім на емоціях львів'яни тричі поспіль створювали свої моменти. Савченко пробив трохи невлучно, Павло Ксьонз - у руки голкіперу, а потім Дмитро Непогодов за допомогою стійки нейтралізував штрафний удар від Младена Бартуловіча.

Завтра "Металіст" прийме в Харкові донецький "Металург", і це буде центральна гра першого туру.