ua en ru

"Чорноморнафтогаз" закачав до ПСГ 150 млн куб. м газу - 50% запланованого об'єму на зиму

Управління підземного зберігання газу (УПЗГ) Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" (м. Сімферополь, Україна) вийшло на 50-процентний рубіж запланованого об'єму закачування природного палива на зиму. З початку циклу до Глібівського підземного сховища надійшло понад 150 млн куб. м газу, повідомляє прес-служба підприємства.

Сховище створене українськими і болгарськими будівельниками на місці виробленого Глібівського газового родовища. Тут були пробурені 134 свердловини, прокладені газопроводи, споруджені компресорна станція, установка очищення і комплексної підготовки газу, його охолоджування тощо. Ємкість першої черги підземного сховища складає 1 млрд куб. м газу. У планах ДАТ "Чорноморнафтогаз" - будівництво другої черги об'ємом в 3 млрд куб. м.

Газ видобутий на чорноморських родовищах компанії - Архангельськом, Голіцина і Шторомовому. Після минулої зими залишок активного газу в ПСГ склав 513 млн куб. м. У виробничому плані підприємства на цей рік намічено збільшити об'єми газу в сховищі на 300 млн куб. м.