ua en ru

"Чорноморнафтогаз" за 9 місяців 2013 р. збільшив видобуток газу на 37,6% - до 1,16 млрд куб. м

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" за січень-вересень 2013 р. збільшило видобуток природного газу на 37,6%, або на 317 млн куб. м - до 1 млрд 160,4 млн куб. м. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості (Міненерговугілля).

Також у рамках виробничої діяльності з січня по вересень "Чорноморнафтогазом" на 14,3%, або на 6,03 тис. тонн, перевиконано планові показники з видобутку газового конденсату і на 6% - з нафти.

На сьогодні підприємство вийшло на історичний максимум добового видобутку газу на родовищах Чорного та Азовського морів - 4,97 млн куб. м і, як наслідок, за підсумками року планує видобути 1,65 млрд куб. м.

При цьому у міністерстві зазначають, що "Чорноморнафтогаз" наразі активно веде роботи з облаштування та вводу в експлуатацію нових свердловин на Одеському та Безіменному газових родовищах. Освоєння родовищ ведуть дві високотехнологічні плавучі бурові установки п'ятого покоління "Петро Годованець" і "Незалежність", завдяки яким перший газ з Одеського родовища надійшов споживачам Криму в кінці минулого року. На сьогодні на Одеському родовищі завершено монтаж двох блок-кондукторів і наближається до завершення процес укладання підводних внутрішньопромислових газопроводів, які їх з'єднають. Підсумковим результатом стане виконання "Чорноморнафтогазом" програми з триразового збільшення видобутку природного газу - з 1,05 млрд куб. м у 2011 р. до 3 млрд куб. м у 2015 р.

Нагадаємо, за результатами восьми місяців 2013 р. видобутку природного газу "Чорноморнафтогазом" перевищені показники минулого року за аналогічний період на 36%, або на 269 млн. куб. м.