ua en ru

"Чорноморнафтогаз" за 10 міс. 2013 р. збільшив видобуток газу на 38,7% - до 1,3 млрд куб. м

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" за січень-жовтень 2013 р. збільшило видобуток природного газу до 1 млрд 314,2 куб. м, що на 367 млн куб. м (38,7%) більше аналогічного періоду 2012 р. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Також в рамках виробничої діяльності з січня по жовтень "Чорноморнафтогазом" на 13,3% або на 6,3 тис. тонни перевиконано планові показники з видобутку газового конденсату і на 5,5 % - щодо нафти.

Підприємство вийшло на історичний максимум добового видобутку газу на родовищах Чорного та Азовського морів - 5,2 млн. куб. м і за підсумками року планує добути 1,65 млрд куб. м газу.

Зазначимо, "Чорноморнафтогазом" за підтримки НАК "Нафтогаз України" активно ведуться роботи з облаштування та введення в експлуатацію нових свердловин на Одеському та Безіменному газових родовищах. Освоєння родовищ, розташованих в 155 км від кримського узбережжя, ведуть дві високотехнологічні плавучі бурові установки п'ятого покоління "Петро Годованець" та "Незалежність", завдяки яким перший газ з промислу надійшов споживачам наприкінці минулого року.

На сьогоднішній день на Одеському родовищі "Чорноморнафтогазом" побудовані і встановлені три видобувні платформи (блок-кондуктора БК-1, ЛК-2, ЛК-3), укладено 6,5 км підвідного внутрипромыслового газопроводова, який поєднав ЛК-3 та ЛК-2. У завершальній стадії виготовлення металоконструкцій БК-4 для Безіменного газового родовища. Освоєння даних родовищ є основою для виконання компанією програми з триразового збільшення видобутку - з 1,05 млрд кубометрів в 2011 р. до 3 млрд в 2015 р.