ua en ru

"Чорноморнафтогаз" у січні-жовтні 2012 р. збільшив видобуток газу на 14,8% - до 947 млн куб. м

ДАТ "Чорноморнафтогаз" у січні-жовтні 2012 р. збільшило видобуток природного газу в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 14,8%, або 122 млн куб. м, - до 947 млн куб. м, повідомляє прес-служба компанії.

Основний приріст був отриманий за рахунок активних робіт на шельфі: дообладнання Штормового і Архангельського родовищ, капітальний ремонт свердловин на Голіцинському родовищі.

Ще більш значного збільшення видобутку в "Чорноморнафтогазі" очікують після введення в експлуатацію Одеського і Безіменного родовищ газу. Завдяки можливостям СПБУ, перша з яких - "Петро Годованець" - почала роботу 1 червня, друга приступить до них в грудні, цього року видобуток газу в 2012 р. планується на рівні 1,17 млрд куб. м, а в наступному - вже 1,65 млрд куб м. Зростання в 500 млн куб. м, що становить чверть річного споживання газу в Криму, буде здійснюватися за рахунок продовження освоєння Одеського і Безіменного родовищ газу з використанням високотехнологічних СПБУ.

Читайте також: "Чорноморнафтогаз" планує до 2015 р. збільшити видобуток газу на шельфі Чорного і Азовського морів в 3 рази - до 3 млрд куб. м