ua en ru

"Чорноморнафтогаз" почне освоєння нафтового родовища Суботіна в 2012 р., - Бойко

Освоєння нафтового родовища Суботіна "Чорноморнафтогазом" почнеться в 2012 р. після геологічного вивчення. Про це заявив міністр енергетики і паливної промисловості Юрій Бойко в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр".
"У 2012 р. після геологічного вивчення почнеться освоєння нафтового родовища Суботіна. До 2015 року у планах буріння 50-60 свердловин, будівництво кількох видобувних платформ і нафтопровід", - сказав Бойко.
Геологічне вивчення площі Суботина, що знаходиться в 30 км на південь від берегової лінії Керченського півострова, було покладено в 2006 р. проходкою параметричної свердловини в 4300 м. Вона стала першим і найглибшим морським геологорозвідувальним об'єктом в Україні.
Прогнозні ресурси мілководного шельфу Прикерченської оцінюються геологами в 600 млн т умовного палива. Пробурені на структурі Суботина дві пошуково-розвідувальні свердловини підтвердили наявність тут промислових запасів нафти.
Бойко також додав, що "Чорноморнафтогаз" дооблаштовує два діючих родовища. Нові потужності Архангельського і Голіцинського родовищ дозволять "Чорноморнафтогазу" підтримати щорічний видобуток природного газу на рівні понад мільярд кубометрів.