ua en ru

"Чорноморнафтогаз" розпочав буріння першої експлуатаційної свердловини на Архангельському родовищі газу

Фахівці самопідйомної плавучої бурової установки "Таврида" Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" розпочали буріння першої експлуатаційної свердловини на новій технологічній платформі БК-1 на Архангельському родовищі газу. Про це повідомляє прес-служба ДАТ "Чорноморнафтогаз".
Роботи проводяться в рамках дооблаштування родовища. Планується, що після введення в експлуатацію всіх десяти свердловин, намічених до буріння, видобуток газу з нової платформи складе близько півмільйона кубометрів на добу.
Одночасно з буровими роботами, на відстані в 70 км від берега на глибині моря 51 м триває і будівництво двокілометрового підводного газопроводу. Він з'єднає нову платформу БК-1 з діючою центральною технологічною платформою, через яку блакитне паливо буде надходити на материк.
Нагадаємо, у 2011 р. на виконання доручень Президента України, Кабінету міністрів щодо збільшення вітчизняного видобутку нафти і газу та за фінансової підтримки акціонера НАК "Нафтогаз України", ДАТ "Чорноморнафтогаз" дооблаштовує два діючих і освоює одне нове родовище. Нові потужності Архангельського і Голіцинського родовищ дозволять "Чорноморнафтогазу" підтримати щорічний видобуток природного газу на рівні понад мільярд кубометрів. А запуск нового Одеського родовища значно збільшити поставки природного газу з шельфу Чорного моря.