ua en ru

"Челсі" погодився продати Хуана Мату в "Манчестер Юнайтед"

«Челсі» і «Манчестер Юнайтед» домовилися про перехід півзахисника лондонців Хуана Мати, повідомляє The Telegraph.

"Челсі" і "Манчестер Юнайтед" домовилися про перехід півзахисника Хуана Мати. Вартість трансферу складе 60 мільйонів доларів, і британська преса вже охрестила цей перехід головною операцією трансферного вікна.

Сьогодні, 23 січня, Мата пройде медичне обстеження, і угода буде завершена. Як повідомляє The Telegraph, у "Манчестер Юнайтед" Мата буде отримувати в два рази більше, ніж у "Челсі". Зараз його зарплата становить 115 тисяч доларів на тиждень. Цей контракт зробить Мату одним з найбільш високооплачуваних гравців "МЮ": більше нього, правда істотно більше, отримують тільки Уейн Руні і Робін ван Персі.

Інформація про майбутню угоду з'явилася ще в понеділок, але тоді представники "Манчестер Юнайтед" заперечували інтерес до гравця і переговори.

Наставник «Челсі» Жозе Моурінью зізнався, що він не хоче, щоб Мата покинув клуб, але відзначив, хто на його позицію конкуренція дуже висока. Після приходу Моурінью на посту головного тренера «Челсі» Мата в основному сидить в запасі.

Керівництво "Челсі" не розраховує, що Мата повернеться в розташування команди після медичного обстеження і зайнято пошуками заміни гравцеві. Ідеальною заміною Мате Жозе Моурінью гравця "Реал Сосьєдад" Антуана Гризманна, повідомляє Mirror. Вартість Гризманна оцінюється в 40 мільйонів доларів, і Моурінью розраховує частину отриманих від трансферу Мати грошей витратити на французького півзахисника.