ua en ru

"Челсі" розгромив "Арсенал", а "Рома" продовжує переслідувати "Юве"

У Європі відбулися матчі європейських національних футбольних чемпіонатів. Поєдинки пройшли 22 березня.

У Європі відбулися матчі європейських національних футбольних чемпіонатів. Поєдинки пройшли 22 березня.

Англія

Вже на сьомій хвилині "Челсі" в матчі з "Арсеналом" вів з різницею в два м'ячі завдяки точним ударам Самюеля Ето'О і Андре Шюррле. Венгеру поки жодного разу не вдалося обіграти Жозе Моурінью, і тепер французу залишається сподіватися, що все зміниться в наступному сезоні. На кінець чверті години положення "канонірів" стало критичним - Кіран Гіббс був видалений з поля, а Еден Азар реалізував 11-метровий.

Ще до перерви Оскар забив четвертий м'яч у ворота Войцеха Щенсни. У другому таймі півзахисник оформив дубль, а потім свій перший гол за "Челсі" забив Мохамед Салах. Раніше Венгер так сильно програвав у чемпіонаті Англії лише одного разу - в серпні 2011-го "Манчестер Юнайтед" розгромив його "Арсенал" з рахунком 8:2.

"Ліверпуль" як і раніше відстає від синіх на чотири очки. Мерсисайдці розгромили на виїзді "Кардіфф Сіті" з результатом 6:3, причому господарі двічі вели в рахунку. Хет-трик оформив Луїс Суарес. "Манчестер Сіті" завдяки хет-трику Яя Турі розгромив "Фулхем" - 5:0. Ромелу Лукаку забив 11-й м'яч у сезоні та допоміг "Евертону" взяти гору над "Суонсі Сіті" - 3:2. Звітний тур видався невдалим для аутсайдерів - шість найгірших команд чемпіонату Англії синхронно зазнали поразки.

У вечірньому поєдинку "Манчестер Юнайтед" з рахунком 2:0 здолав на виїзді "Вест Хем". Вже до 33-й хвилині дубль оформив форвард збірної Англії Уейн Руні, який змусив манкуніанців хоча б на час забути про травму Робіна ван Персі.

Італія

Рахунок поєдинку "Рома" - "К'єво" був відкритий на 17-й хвилині, коли Жервіньо скористався помилкою Боштьяна Цісаря, невдало віддавшого м'яча своєму воротареві, і холоднокровно переграв Мікаеля Агацци. Остаточний результат встановив Маттіа Дестро, який відзначився незадовго до перерви. Отримавши вивірену передачу від Родріго Таддеї, форвард проскочив між двома захисниками і пробив у лівий від Агацци кут - 2:0.

Після перерви голкіпер "К'єво" зробив ряд вражаючих сейвів, тоді як воротам "Роми" нічого не загрожувало. Зрештою римляни спокійно довели справу до 17-ї в цьому сезоні сухої перемоги.

Раніше три голи Чіро Іммобіле принесли "Торіно" домашню перемогу над "Ліворно" - 3:1. У турнірній таблиці переможені розташовуються трохи вище зони вильоту, маючи в активі 24 очки. Стільки ж балів, зараз у "К'єво". Іммобіле з 16 м'ячами очолив гонку бомбардирів. Завдяки хет-трику колишній футболіст "Ювентуса" на один результативний удар випередив нинішнього нападника "старої синьйори" Карлоса Тевеса.