ua en ru

«ЛЮДИНА РОКУ-2018» в номінації «Нова генерація року»

«ЛЮДИНА РОКУ-2018»  в номінації «Нова генерація року»

Тетяня ПЕТРАКОВА

Головний редактор всеукраїнського соціального глянцю «Ukrainian People», автор понад 500 соціальних проектів для дітей України, магістр журналістики, магістр психологіі, нагороджена медаллю «За Заслуги» ІІ ступеню від ассоціаціі СБУ; нагороджена медаллю За Заслуги від фонду підтримки Національної безпеки України, нагороджена орденом «Патріот України»«ЛЮДИНА РОКУ-2018»  в номінації «Нова генерація року»

Найвагоміші події в Вашій професійній діяльності в 2018 році? Презентація та вихід другої «Енциклопедії дитячих талантів», яка об’єднала понад 1000 дітей з різних куточків України, отримання ордена «Патріот України», створення першого форуму для батьків на тему «Безпечний світ дитини», який об’єднав найвідоміших фахівців та тисячі матерів з усіх регіонів України – це найактуальніша подія, враховуючи сучасні реалій , проведення преміі «100 успішних українок», героїнями якого стали волонтери, меценати, благодійники та багатодітні матері

Ваша «Формула успіху»? Немає жодних формул, лише усвідомлення того, що задля бажаного результату потрібно працювати… важко працювати! Завжди потрібно діяти, створювати, розвиватись, бо життя любить лише тих, хто рухається щодня!

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Завжди мріяли стати людиною, бо нею не народжуються, а стають завдяки діям на благо іншим.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Жити в країні для людей! Впевнена, нашу країну з нашими свідомими людьми це вже невдовзі чекає.

Бути сьогодні успішним – це… Успіх – це стан душі, в першу чергу, як і вміння рухатись вперед, не дивлячись на поразки, зберігаючи віру в свої сили.

Ваш улюблений афоризм? Бажаєш залишити після себе слід – не топчись на місці!

Якщо щастя не в грошах, то в чому? Щастя в кожній хвилині, головне навчитись цінувати те, що дає нам життя!

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... переверну цей світ».

Кому в цьому житті Ви заздрите? Ми повинні навчитись не заздрити, а надихатись тими людьми, які творять себе та наш оточуючий світ.

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Перфекціонізм, емоційність.

Яка страва здатна покращити вам настрій? Враховуючи те, що я не їм 12 років м'ясо – зелень та овочі.

Чи є у Вас улюблена книга? «Атлант розправив плечі» Айн Рєнд.

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? Є жінка, яка надихає мене і зараз, Ліна Костенко, жінка, яка живе поза часом.

Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало? Аль-Акса мечеть із Єрусалиму. Це місце, яке є знаковим для мене, це символ – миру, добра, та єдності, саме тому що цього потребує наше суспільство.

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? Планета «Земля» - вона існує, але, на жаль, зараз на ній живе велика кількість людей, які с кожним днем втрачають свою людяність та щирість серця. Моя мрія – планета, сповнена людьми, які знають що таке взаємоповага та взаємопідтримка.

Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? Запросила б на Західну Україну. Ця частина України, дійсно містить справжні традиції, та відображає культуру нашої країни, при цьому має живописну красу гір та глибинних озер, як наприклад Синевир.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? Найбільше досягнення - моя родина, поява на світ Стефанії Петракової. Я дуже часто помилялась, але найбільша помилка - те, що я дуже багато віддаю людям на шкоду родини.

Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок? Проводити час зі своєю маленькою донькою та люблячим чоловіком.

Даша ПЛАХТІЙ

Кіноактриса. Номінації за кращу жіночу роль: Золота Дзиґа; Мароканський 22-й кінофестиваль “Festival International du Cinèma dAuteur Rabat”; Міжнародний фестиваль у Китаї «Golden Silk Road”; Італійський фестиваль «Nuovo Cinema Europa».«ЛЮДИНА РОКУ-2018»  в номінації «Нова генерація року»

Найвагоміші події в Вашій професійній діяльності в 2018 році? 2018 був плідним на роботу. Фільм «Довбуш», реж. О.Санін, роль Марічка - коханої Олекси Довбуша. Дуже визначна для мене робота. У ній піднято багато важливих тем і переживань, вкладено дуже багато любові. Також працювала у 8-ми серійному детективному серіалі «Принцип задоволення», польский реж. Д.Яблонський, роль Юлія - журналіст і коханка головного слідчого в Одесі. Це, доречі, копродукція трьох країн: України, Польщі і Чехії. Навесні має бути прем‘єра. Восени знялась у двох трейлерах: - для повнометражного фільму, чорної комедії «Я працюю на цвинтарі» реж. А.Тараненко, роль - Олена, нещасна жінка, що мучить працівників цвинтара; - Норвежський короткий серіал «Джон Форт» реж.В.Бонікос, роль Ханна - розбещена донька багатія і тусерша.

Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети? Я не маю залізних принципів, але знаю, що коли чогось бажаєш треба вірити у результат і робити все можливе для його досягнення. Зазвичай це працює. А ще вірю у долю, інколи вона веде нас, попри всі спроби щось змінити. Тоді варто віддатись потоку і зрозуміти чому відбувається саме так і можливо це на краще.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Ветеринаром, а потім дизайнером інтерьерів.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Є. Ми з чоловіком хочемо створити Еко-Поселення. Екологічно, економічно, культурно і духовно розвине містечко, з мінімалізацією негативного впливу на середовище, збереженням природних ресурсів, використанням екологічних технологій, а найважливіше - створенням умов для високої якості життя його мешканців.

Бути сьогодні успішним – це… бути сміливим і цілеспрямованим.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? Щастя взагалі дуже розмите поняття. Філософське. Індивідуальне. Для мене воно точно не в грошах. Найбільш щасливі моменти мого життя пов‘язані з сім‘єю, роботою і подорожами, а точніше з емоціями, що за ними стоять.

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... обіпрусь!»

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Неоднозначність.

Яка страва здатна покращити вам настрій? Вегетаріанський бургер з паніром.

Чи є у Вас улюблена книга? Улюблена та, яку читаю і завтра, певно, стане інша. Зараз читаю «Передбачувана ірраціональність» Дена Аріелі. Психологія. Дуже раджу.

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? Зі Шрілою Прабхупадою.

Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало? Перенесла би піраміду з Єгипту на Контрактову площу, як символ того, що нема нічого неможливого.

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? Соломія.

Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? Показала би йому Карпати, Львів, Київ і Крим.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? Я не знаю, що з того що я зробила у житті вважати досягненням, так само як і немає вчинку, за який я би шкодувала так сильно, щоб вважати його найбільшою помилкою у житті.

Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок? Лежати під горами на хвилях моря і дивитись на сонячне небо.

Катерина ЧОРНІЙ

Майстер спортуУкраїни з фехтування«ЛЮДИНА РОКУ-2018»  в номінації «Нова генерація року»

Найвагоміші події в Вашій професійній діяльності в 2018 році? Дворазова чемпіонка III Юнацьких Олімпійських Ігор у Буенос-Айресі, 4 місце на Чемпіонаті Світу серед юніорів, 3 місце на етапі Кубку Світу серед юніорів.

Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети? Думка є проявом енергії. Незнання-рабство, знання-свобода. Життя – це мрія. Здійсни її!

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Я мріяла стати ветеринаром, журналістом, моделлю.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Не одна перемога на Олімпійських Іграх, вивчення понад трьох іноземних мов, можливість здійснити мрії моїх батьків.

Бути сьогодні успішним – це… мати повну владу над собою та кожен день бути все ближче до здійснення своєї мрії.

Ваш улюблений афоризм? Судити про те, вдало чи невдало було прожите життя, варто не по тому, чого людина досягла, а по тому чого хотіла досягти.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? Я вважаю, що гроші це ілюзія; кожний про це знає, але багато хто ще до сих пір не може в це повірити. Звичайно, якщо людина має пристойні статки, вона може собі більше дозволити, але ставити гроші за мету, за ціль життя, на мою думку, абсолютно безглуздо. Є речі набагато важливіші і цінніші за величезні статки та гроші.

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... відштовхнуся від неї, щоб сягнути зірок».

Кому Ви найбільше заздрите в цьому житті? Своїй собаці.

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Надмірно близьке сприйняття реальності, людей та життя в цілому.

Яка страва здатна покращити вам настрій? Дуже люблю смачно перекусити, тому якщо їжа смачна, мій день вже вдався.

Чи є у Вас улюблена книга? Надзвичайно багато фантастичних книжок, але декотрі можна виділити як «улюблені»: «Великі сподівання» Ч. Діккенс, «Консуело» Ж. Санд, «Чорний обеліск» Е. М. Ремарк.

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? Леонардо да Вінчі.

Яке чудо світу ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало? Ввічливість, відвертість та повагу – ті чуда, котрих дійсно не вистачає не тільки в моєму місті.

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? «Тирамісу».

Уявіть що до Вас в гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? Провела б загальну екскурсію по Києву.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? Зміни, які відбулися зі мною за останні 5 років; що завжди оцінювала людей та життєві ситуації тільки зі своєї точки зору, і не зважала на різноманітність випадків.

Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок? Читання.