ua en ru

"БЮТ-Батьківщина": Латвія перевірить закупівлю бурових установок Україною на предмет корупції

Міністерство внутрішніх справ Латвійської Республіки здійснює перевірку у справі про відмивання коштів, незаконно отриманих українськими чиновниками при держзакупівлях т. зв. "вишок Бойка". Про це повідомив народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Остап Семерак, повідомляє прес-служба "БЮТ-Батьківщини".

Він наголосив, що відмивання грошей відбувалося через латвійську банківську систему. Крім того, у злочинній схемі були задіяні громадяни Латвії - фіктивні керівники підставних компаній.

Розслідування було ініційоване Генеральною прокуратурою Латвії після звернення Остапа Семерака. У листі до нього Генпрокуратура Латвії повідомила про передачу даної справи до Міністерства внутрішніх справ, Державної поліції, Центральної кримінальної поліції для "порушення кримінальної справи за фактом відмивання отриманих злочинним шляхом коштів в особливо великих розмірах".

Нагадаємо, у жовтні 2011 р. повідомлялося, що переможцем тендеру щодо закупівлі самопідйомної плавучої бурової установки (СПБУ) для ДАТ "Чорноморнафтогаз" за 3,187 млрд грн стала латвійська компанія Rigas Kugu buvetava.