ua en ru

"Брянський машзавод" запропонував ФДМУ мирову угоду щодо приватизації "Луганськтепловозу"

"Брянський машзавод" подав пропозицію щодо підписання мирової угоди з Фондом держмайна України (ФДМУ) в питанні приватизації "Луганськтепловозу". Про це в кулуарах Кабінету міністрів України заявив глава ФДМУ Олександр Рябченко, коментуючи останнє рішення суду, яким "Брянський машзавод" був визнаний переможцем конкурсу з приватизації "Луганськтепловозу", передає кореспондент РБК-Україна.
"Будемо подавати апеляцію, або будемо приймати урядове рішення. Вони (" Брянський машзавод ") запропонували мирову угоду...вони дали нам лист-пропозицію, яку вони хочуть підписати угоду. Ми дали свій лист з нашим баченням на Кабінет міністрів. Якщо Кабмін прийме рішення , тоді закінчиться той (судовий) процес", - сказав О.Рябченко.
При цьому він зазначив, що рішення Кабінет міністрів має прийняти у найкоротші терміни. Крім того, Кабмін планує ухвалити рішення про дату проведення зборів акціонерів "Луганськтепловозу", щоб перенести його на наступний рік.
Нагадаємо, 7 грудня Апеляційний господарський суд Києва визнав право російського "Трансмашхолдингу" (власника "Брянського машинобудівного заводу") на володіння 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз".
ВАТ "ХК "Луганськтепловоз" - найбільший в Україні виробник магістральних і маневрових тепловозів, дизельних і електропоїздів. Виробляє також трамваї, поворотні кола, запчастини для залізничного транспорту. "Луганськтепловоз" завершив липень-вересень 2010 р. з чистим прибутком у розмірі 6,42 млн грн, тоді як за аналогічний період 2009 р. компанія отримала чистий збиток у розмірі 46,52 млн грн. Чистий дохід підприємства від реалізації продукції в третьому кварталі 2010 р. склав 332,6 млн грн, що майже в 7 разів перевищило аналогічний показник третього кварталу 2009 р.