ua en ru

До 98% бійців АТО потребують психологічної допомоги, - психолог НГУ

До 98% бійців АТО потребують психологічної допомоги, - психолог НГУ Фото: психологічна допомога

Це може бути допомога від декількох хвилин до декількох років

До 98% бійців антитерористичної операції (АТО) потребують психологічної допомоги. Про це під час прес-конференції заявив військовий психолог Національної гвардії України Сергій Чижевський, передає кореспондент РБК-Україна.

"За нашими прогнозами, для питань психологічної реабілітації потребують військові-учасники бойових дій в межах 90-98%. Але я прошу зауважити, що це складе допомогу від декількох хвилин до декількох років практичної роботи моїх колег з даними ветеранами війни", - повідомив він.

У той же час він зазначив, що зараз близько 700 військових Національної гвардії України у першочергові списки на проходження реабілітації.

"685 військовослужбовців Національної гвардії - вони знаходяться в першочергових списках щодо необхідності проходження реабілітації, в тому числі психологічної", - зазначив Чижевський.

Нагадаємо, як повідомила народний депутат від "Блоку Петра Порошенко", голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець, в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) 95% учасників бойових дій отримують бойову психічну травму.