ua en ru

"Бостонський терорист" Джохар Царнаєв не визнав себе винним ні по одному з 30 пунктів

Джохар Царнаєв, обвинувачений в організації теракту в Бостоні та інших злочинах, постав перед Федеральним судом округу Массачусетс. Сьогодні злочинцеві зачитали офіційні звинувачення. Уродженець Північного Кавказу не визнав себе винним ні по одному з 30 пунктів. Наступне слухання призначено на 26 вересня

Джохар Царнаєв, обвинувачений в організації теракту в Бостоні та інших злочинах, постав перед Федеральним судом округу Массачусетс. Сьогодні злочинцеві зачитали офіційні звинувачення. Уродженець Північного Кавказу не визнав себе винним ні по одному з 30 пунктів. Наступне слухання призначено на 26 вересня, передає Reuters.

Прокурорський висновок налічує 74 сторінки. По 17 пунктам обвинувачення Царнаєву загрожує вища міра покарання. Підсудного звинувачують в організації вибуху під час Бостонського марафону (тоді постраждало понад 200 людей, троє загинули) і вбивство офіцера поліції в кампусі Массачусетського технологічного інституту.

Читайте також: Поліція взяла під варту трьох підозрюваних в організації теракту в Бостоні

Перші слухання тривали трохи більше півгодини. З цього часу майже сім хвилин прокурор читав обвинувальний висновок. Після цього адвокат Джуді Кларк від імені свого підзахисного відкинула ці звинувачення, але суддя Маріанна Боулер наполягла на тому, щоб Царнаєв вимовив це сам. "Не винен", - заявив Царнаєв.

Прокурор Вільям Уайнред зажадав для Царнаєва довічного ув'язнення або смертної кари.

Царнаєв підготував і здійснив злочини разом зі своїм братом Тамерланом. Розшук злочинців тривав три дні. Поліцейським вдалося напасти на слід злочинців і блокувати їх. В ході перестрілки старший брат отримав тяжке поранення і помер.

Раніше Царнаєв заявляв, що теракт став помстою Сполученим Штатам Америки за злочини, вчинені в Іраку і Афганістані.