ua en ru

"Богдан" підписав контракт на постачання до Криму муніципального транспорту на суму 142 млн грн

Корпорація "Богдан" оголосила про укладення контракту на постачання до Криму муніципального транспорту на суму 142 млн грн, незважаючи на тривалу суперечку з другим учасником тендеру - Львівським автобусним заводом (ЛАЗ). ЛАЗ заявляє, що оскаржив рішення суду, яке дозволяє укласти договір, але в МінЖКГ Криму стверджують, що це не було зроблено вчасно, пише «Комерсант-Україна».
Результати конкурсу на закупівлю 61 тролейбуса в МінЖКГ Криму оголосили 2 вересня: переможцем стала корпорація "Богдан", сума контракту - 142 млн грн. Проте договір з компанією підписаний не був, тому що результати тендеру оскаржив ЛАЗ. За його зверненням Антимонопольний комітет 8 вересня припинив процедуру закупівлі. Своє рішення за результатами розслідування умов проведення конкурсу комітет обіцяє повідомити сьогодні.
В корпорації "Богдан" повідомили про підписання контракту з МінЖКГ Криму на постачання до кінця року 61 тролейбуса підприємству "Кримтролейбус". "13 жовтня на законних підставах ми уклали договір з відомством", - сказав прес-секретар "Богдана" Сергій Красуля. До цих пір перешкодою для укладення договору було рішення Антимонопольного комітету, але 22 вересня МінЖКГ домоглося його скасування в Окружному адмінсуді Сімферополя. Суд також зобов'язав міністерство укласти договір з переможцем тендеру.
Представники ЛАЗ стверджують, що оскаржили рішення суду у передбачені законом терміни - протягом десяти днів.