ua en ru

"Богдан" оскаржив рішення "Харківпас" замовити транспорт у ЛАЗ

Корпорація "Богдан" і ЛАЗ знову ведуть суперечку - на цей раз за право поставок автобусів і тролейбусів Харкову, яке Львівський автозавод отримав за процедурою закупівлі в одного учасника, на суму понад 300 млн грн, пише "Комерсант-Україна".
Постачальником 97 тролейбусів та 11 автобусів для оновлення міського транспорту у Харкові напередодні проведення Євро-2012 обраний Львівський автобусний завод (ЛАЗ). У повідомленні комунального підприємства "Харківпас" в "Віснику держзакупівель" зазначається, що контракт з виробником на суму 300,5 млн грн було підписано 3 листопада. Транспорт повинен бути поставлений до кінця 2011 р. Компанія була обрана в ході тендеру за процедурою закупівлі в одного учасника. У КП "Харківпас" від коментарів відмовилися.
В корпорації "Богдан", яка також мала намір постачати транспорт для міста, вважають, що договір підписаний незаконно. В обгрунтуванні застосування процедури закупівлі в одного учасника "Харківпас" вказує на те, що місто потребує термінової поставки транспорту, говорить віце-президент "Богдана" Володимир Гунчик. "Але якщо термін виконання замовлення перевищує рік, це вже не термінове замовлення. В ці терміни постачання можуть виконати й інші підприємства, в тому числі і наше", - зазначає він. За його словами, компанія подала скаргу в Антимонопольний комітет (АМКУ), але той відмовився її задовольнити. Тому "Богдан" звернувся з позовом відносно АМКУ до Окружного адміністративного суду Харкова, а також має намір оскаржити рішення "Харківпас" в суді.