ua en ru

"Богдан" і "Промінвестбанк" 1 лютого домовилися реструктурувати борг у 30 млн дол

Корпорація "Богдан" і "Промінвестбанк" (ПІБ) домовилися 1 лютого про реструктуризацію боргу в 30 млн дол., пише видання "Комерсант-Україна".
Блокуючий пакет акцій "Черкаського автобуса" може бути проданий "Промінвестбанку", заявив вчора журналістам президент (і власник) корпорації "Богдан" Олег Свинарчук. "Власник банку - російський "Внєшекономбанк", - розуміє, що продукція "Черкаського автобуса" затребувана в Росії. В останні роки з цього заводу до 90% продукції відправлялося в країну", - пояснив він.
В кінці минулого року ПІБ повідомив в системі розкриття інформації Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) про намір придбати 61% підприємства.
"Питання передачі пакету акцій підприємства як один з варіантів вирішення питання із заборгованістю черкаського заводу справді розглядалося", - говорить джерело видання в "Зовнішекономбанку", - "Але брати на баланс пакет акцій нам зовсім не хотілося. Переговори йшли важко, але ми все-таки домовилися про реструктуризацію кредиту. Ми пролонгуємо позику, але підвищимо ставку".
"Черкаський автобус" випускає автобуси малого класу "Богдан" А092, і А093.Проектна потужність дозволяє виробляти до 3 тис. автобусів на рік. За підсумками минулого року на потужностях заводу було вироблено понад 500 автобусів. Виручка в 2009 р. - 133 млн грн, чистий збиток - 29 млн грн.