ua en ru

"Батьківщина" вимагає від Порошенко негайного подання УА з ЄС на ратифікацію в Раду

Фракція "Батьківщина" звернулася до Президента України Петра Порошенка з проханням якнайскоріше внести угоду про асоціацію з ЄС на ратифікацію до Верховної Ради. Про це повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина".

"Підписання 27 червня 2014 р. угоди про асоціацію Європейського союзу з Україною, Молдовою та Грузією стало історичною подією для всього українського народу, однак із незрозумілих причин текст відповідної угоди з ЄС досі не надійшов для ратифікації у Верховну Раду", - говориться у зверненні.

В "Батьківщині" наголосили, що парламенті Молдови і Грузії вже проголосували за ратифікацію відповідних угод.
"Склалася неприйнятна ситуація, коли вже самі керівники Європейського Союзу відкрито виступають із критикою зволікання України в вирішенні цього питання", - відзначається у документі.

У фракції "Батьківщина" висловили впевненість, що подальше затягування ратифікації угоди про асоціацію з ЄС наносить значної шкоди українській державі та становить серйозну загрозу її національні безпеці.

"Ми вважаємо, що нератифікація Угоди - є реалізацією ворожого плану Путіна щодо України. Адже саме в інтересах російського агресора зробити все можливе, щоб залишити нашу державу в сфері свого впливу, заблокувавши будь-який подальший рух у напрямку приєднання до Євросоюзу", - підкреслюється у зверненні до Президента.