ua en ru

"Батьківщина" вимагає від ГПУ розслідувати ситуацію з масовими заявами виборців про нездатність голосувати на дільницях по хвороби

Об'єднана опозиція "Батьківщина" звернулася до Генеральної прокуратури України (ГПУ) з вимогою провести перевірку щодо заяв виборців про те, що вони хочуть голосувати вдома за станом здоров'я, які масово подаються до виборчих комісій. Про це під час брифінгу заявив один з лідерів опозиції Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Попередня перевірка показала, що в результаті "передвиборної епідемії" протягом останніх двох днів, на папері "захворіло" 250 тис. українців, і їх кількість зростає щогодини ... Опозиція вилучила велику кількість довідок, нібито виданих хворим громадянам, які подають у дільничні виборчі комісії ... Ми звернулися в прокуратуру, але, на жаль, я мало сподіваюсь, що прокуратура в найближчі дні затримає злочинців, але всі ці документи будуть передані міжнародним спостерігачам", - заявив Турчинов.

За словами Турчинова, деякі з цих довідок написані одним почерком, часто завірені штампами неіснуючих на сьогодні клінік: "Більшість цих людей, чиї довідки здали у виборчі комісії, не отримували цих довідок і взагалі були здивовані тим, що вони хворі".

За словами Турчинова, на деяких ділянках число таких хворих склало більше 7% виборців.

Читайте також: На окрузі № 211 надійшло 8 тис. заявок про голосування на дому