ua en ru

"Батьківщина" вимагає для Тимошенко виборчого правосуддя, - Чечетов

Партія "Батьківщина" фактично вимагала для свого лідера, засудженої Юлії Тимошенко", виборчого правосуддя, проти якого так завзято виступала раніше. Про це заявив народний депутат, перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, коментуючи заяву "Батьківщини" про те, що помилувати екс-прем'єра можна, не беручи додаткових законів, лише указом Президента України, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Схоже, у "Батьківщині" забули, що вони вже кілька років і в Україні, і в Європі всім вуха прожужжали проблемою так званого вибіркового правосуддя. І ось тепер ця партія публічно вимагає саме цього від Президента України - адже помилування є елементом процесу правосуддя. Соратники Юлії Тимошенко, які вимагають її звільнення під приводом лікування за кордоном, при цьому відмовляються приймати закон, що відкриває таку можливість для всіх українських ув'язнених. Вони вимагають для свого лідера унікального правового акта. Але ж ні в одній цивілізованій країні світу не приймаються закони під одну людину. Виходить як у Джорджа Оруелла: всі рівні, але деякі рівніші", - заявив народний депутат.

"Судові рішення про ув'язнення колишніх прем'єрів не є чимось незвичайним для багатьох європейських країн - наприклад, Ісландії, Хорватії, Італії. Але ж Президент Італії, незважаючи на всі заяви засудженого Сільвіо Берлусконі та його однопартійців, не збирається видавати указ про помилування екс-прем'єра", - повідомив нардеп.

На його думку, питання про можливість лікування за кордоном українських засуджених необхідно відпрацювати на законодавчому рівні.

"Подавайте законопроект, і ми подивимося. Але прийняття такого закону не повинно бути способом ухилення від кримінальної відповідальності чи відбування покарання за вчинені злочини. Так що давайте будемо чесними, панове опозиціонери", - звернувся Чечетов до представників опозиції.