ua en ru

"Батьківщина" виключила із фракції депутатів Павелка та Сергієнка

Народні депутати Андрій Павелко та Леонід Сергієнко виключені із фракції "Батьківщина". Про це повідомив народний депутат Олександр Бригинець на своїй сторінці у Facebook.

Народні депутати Андрій Павелко та Леонід Сергієнко виключені із фракції "Батьківщина". Про це повідомив народний депутат Олександр Бригинець на своїй сторінці у Facebook.

"Павелко та Сергієнко виключені із фракції. Один проти. Один утримався. Решта - за", - йдеться в повідомленні.

Народні депутати Леонід Сергієнко та Андрій Павелко виключені із фракції "Батьківщина" за зраду інтересів народу України і систематичне невиконання рішень фракції щодо голосування з питань порядку денного ВР. Про це йдеться в заяві партії, оприлюдненій прес-службою ВО "Батьківщина".

Виключення з "Батьківщини" для Павелка та Сергієнка стало несподіванкою. Своєю чергою, Дніпропетровська облорганізація "Батьківщини" вже закликала їх скласти мандати і піти з політики.

Як повідомлялося раніше, сьогодні "Батьківщина" вирішить долю своїх членів, які голосують разом із фракціями більшості, але все ще залишаються серед опозиціонерів. Про це у своєму Facebook написав народний депутат Анатолій Гриценко.

За його словами, таку обіцянку йому дав голова фракції Арсеній Яценюк.

"Приховані "тушки" у фракції вже дістали. Кожен день, відкрито і нахабно, всупереч рішенню фракції, вони підголосовують за лобістські і корупційні проекти влади", - написав Анатолій Гриценко.

Востаннє "Батьківщина" виключала нардепа зі складу своєї фракції в липні ц.р. Так, Василь Кравчук був виключений із фракції за підтримку законопроекту про векселі.

Таким чином, фракція "Батьківщини" на даний момент складається із 91 нардепа, хоча на виборах партія провела до ВР 101 депутата.