ua en ru

"Батьківщина": СБУ пробує реанімувати справу щодо ЄЕСУ

Служба безпеки України (СБУ) пробує реанімувати справу щодо ЄЕСУ. Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина" без вказівки джерела.
Згідно повідомленню, вчора, 12 жовтня, пізно ввечері працівники СБУ здійснили спробу у відсутності адвокатів допитати екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко у слідчому ізоляторі.
ЄЕСУ- українська енергетична компанія, яка існувала в період з 1995 по 2009 рік. У 1995-1996 рр. - найбільший імпортер природного газу на Україну з Росії і країн Середньої Азії.
За даними Генпрокуратури, очолюване Тимошенко підприємство ЄЕСУ в 1995-1996 рр., за сприяння та лобіювання його інтересів колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренко, уклало договори з ВАТ "Газпром" на постачання природного газу для потреб споживачів України. Не розрахувавшись в повному обсязі за газ, корпорація ЄЕСУ за сприяння уряду України, уклала в липні 1996 року контракт з Міністерством оборони Російської Федерації щодо поставки в Росію матеріально-технічних ресурсів на загальну суму 300 млн дол., який був виконаний в повному об'ємі.