ua en ru

"Батьківщина" пропонує створити спеціальну групу у зв'язку з подіями у Вінниці

Фракція "Батьківщина" запропонувала Верховній Раді створити спеціальну робочу групу для вивчення ситуації у Вінниці. Про це заявив під час погоджувальної ради заступник керівника фракції "Батьківщина" Андрій Кожем'якін.

За його словами, до робочої групи увійде по одному представнику від кожної політичної сили.

Кожем'якін також запропонував "з метою недопущення спроб реваншу представників колишньої Партії регіонів" звернутись до депутатів обласних та міських рад з пропозиціями негайно створити демократичні коаліції на місцях.

"ВО "Батьківщина" обурене намаганням усунути з посади голови Вінницької обласної ради одного з лідерів місцевого Євромайдану Сергія Свитка і вважає це спробою реваншу колишніх "регіоналів", - про це йдеться у заяві "Батьківщини".

"Батьківщина" занепокоєна тим, що на сесію Вінницької обласної ради 6 грудня були незаконно недопущені представники громадськості.

У зв'язку з цим "Батьківщина" закликає всіх учасників конфлікту якнайшвидше знайти рішення, що знімуть напругу на Вінниччині.

"Ми звертаємося до всіх партій, громадських активістів, що пліч-о-пліч стояли на Майданах під час Революції Гідності, з проханням про єдність. Це потрібно, щоб не допустити реваншу команди Януковича і п'ятої колони Кремля", - йдеться у заяві об'єднання.

Нагадаємо, 7 грудня учасники народного віче у Вінниці підтримали кандидатуру Олексія Фурмана на посаду голови Вінницької обласної державної адміністрації.