ua en ru

Кокс і Квасьнєвський мають до 16:00 узгодити питання Тимошенко з Януковичем, - Яценюк

Керівники моніторингової місії Європейського парламенту Пет Кокс і Александр Квасьнєвський мають до 16:00 узгодити питання засудженої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з Президентом України Віктором Януковичем. Про це сьогодні повідомив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні історичний момент. Підпише чи не підпише з нами ЄС асоціацію. Ми готові до компромісу. Щоб пакетом було прийнято рішення: у першому читанні проекту закону Лабунської, по прокуратурі, по виборчому законодавству. Ми пропонуємо в терміновому порядку прийняти їх у першому читанні, щоб до 18 числа доопрацювати їх і прийняти в цілому", - заявив він.

При цьому Яценюк нагадав, що сьогодні Президент України Віктор Янукович приймає у себе європейських комісарів Кокса і Квасьнєвського, тому до вечірнього засідання - до 16:00 - "ми чекаємо від нього політичної волі".

Зазначимо, народні депутати України домовилися розглянути законопроекти про лікування Тимошенко та інші євроінтеграційні законопроекти сьогодні в 16:00.