ua en ru

Рада запрацює о 16:00: На черзі законопроекти про прокуратуру і питання Тимошенко

Народні депутати домовилися розглянути законопроекти про лікування Тимошенко та інші єввроінтергаційні законопроекти сьогодні о 16:00. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак у ході пленарного засідання парламенту.

Народні депутати домовилися розглянути законопроекти про лікування Тимошенко та інші єввроінтергаційні законопроекти сьогодні о 16:00. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Рибак у ході пленарного засідання парламенту.

"На погоджувальній раді лідерів фракцій ми прийшли до того, що вносимо пропозиції: включити до порядку денного роботи сьогодні проекти законів про прокуратуру... Це перше питання, яке ми повинні проголосувати. А потім продовжити консультації по повістці дня сьогодні. А потім продовжити засідання о 16:00, і внести на розгляд першими закони евроїнтеграїцонного процесу: про лікування засуджених осіб за кордоном 3541 і 3541-1, зміни у виборче законодавство", - заявив він.

Таким чином, на нараді голів фракцій депутати домовилися внести на розгляд Ради закони євроінтеграційного характеру: законопроекти щодо лікування засуджених за кордоном, законопроекти про прокуратуру та законопроекти щодо виборчого законодавства №3396 і №3396-1.

В той же час лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів сьогодні готова проголосувати тільки за два законопроекти - про прокуратуру і про вибори. З питання щодо лікування Юлії Тимошенко за кордоном поки що консенсусу немає, тому депутати продовжать консультації з цього питання.

Представник Президента України у парламенті, народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко висловив сподівання, що Верховна Рада сьогодні в першому читанні ухвалить законопроекти про прокуратуру і по внесенню змін виборче законодавство, навіть якщо питання про лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко не буде вирішено.

"Батьківщина", у свою чергу, голосуватиме за законопроекти про прокуратуру, виборче законодавство і лікування ув'язнених за кордоном лише в пакеті.

Раніше сьогодні фракція "Батьківщина" перед засіданням заблокувала трибуну Верховної Ради.

Опозиціонери вишикувалися біля парламентської трибуни перед уранішнім засіданням, розвернувши плакат з букв "Юлі - волю!".

Відзначимо, під стінами Ради пройшов мітинг опозиції за участі близько 3 тис. людей під наглядом близько 500 співробітників міліції.