ua en ru

"Батьківщина" звернеться до Кокса і Кваснєвського з проханням втрутитися у судовий процес Власенка та Окунської

Фракція ВО "Батьківщина" підготувала звернення до керівників місії Європарламенту Пета Кокса та Олександра Кваснєвського з проханням втрутитися в судовий процес між захисником лідера опозиції Юлії Тимошенко Сергієм Власенком та його колишньої дружини Наталії Окунської. Про це сьогодні на брифінгу заявила народний депутат Олександра Кужель, повідомила прес-служба "Батьківщини".

"Сьогодні політична розправа з Сергієм Власенком набула нової сили. Знову, через залежний суд, йому нарахували фантастичні неіснуючі борги перед колишньою дружиною, з якою він розлучився п'ять років тому і з якою у нього була затверджена судом та підписана дружиною мирова угода", - процитувала Кужель документ.

Вона повідомила, що Власенко щомісяця сплачує Окунській аліменти у розмірі 10 тис. грн, "і це при тому, що вже п'ять років з нею не живе".

Кужель зазначила, що "Президент України Віктор Янукович через підконтрольні суди використовує екс-дружину Власенка як інструмент боротьби з ним".

"Все це робиться для того, щоб Власенко не міг представляти інтереси Тимошенко в Європейському суді", - наголосила Кужель.

"Мета Віктора Януковича - помститися захиснику Юлії Тимошенко, не тільки забравши у нього всю власність, а ще й кинувши його за грати за невиконання судового рішення. Сергій Власенко знаходиться в одному кроці від в'язниці, і які б інструменти не використовувала влада проти опозиціонера - колишніх дружин, надумані збитки або неіснуючі перевищення посадових повноважень - це є політичні розправи і це очевидне кожному", - наголосили у "Батьківщині".