ua en ru

"Батьківщина" не потрапила до міської та обласної ради Тернополя, - "Опора"

Політична партія "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" втратила можливість бути присутньою у радах в Тернопільській області. Про повідомляє прес-служба ГМ "Опора".

За інформацією прес-служби, під час дострокових виборів до обласної ради 2009 р., після спроб добитися визнання виборів недійсними, БЮТ відмовився від своїх 12 мандатів в новообраній обласній раді.
У 2010 р. в лавах "Батьківщини" виник конфлікт навколо формування списків кандидатів до міської ради. Керівництво міської організації провело партійну конференцію вночі з 26 на 27 вересня, на якій висувалися кандидатури до міської ради. На конференції був присутній голова міської ТВК, що її легітимізувало.
У свою чергу Тернопільська обласна організація "Батьківщини" не визнала легітимність конференції міської організації та звільнила від виконання обов'язків голову міської організації партії, звинувативши його у рейдерстві та викраденні партійної печатки. Відповідну заяву з переліченими фактами було передано в органи МВС та прокуратуру. В центральному офісі партії в Києві також відмовилися визнавати міську партійну організацію Тернополя та її списки кандидатів.
Таким чином, розкол в партійних лавах призвів до того, що "Батьківщина" буде фактично позбавлено представництва в обласній та міській раді Тернополя.