ua en ru

"Батьківщина" не буде голосувати за "липові" євроінтеграційні закони, - Аваков

Фракція ВО "Батьківщина" не буде голосувати за "липові" євроінтеграційні закони. Про це сьогодні в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Арсен Аваков.

"Три умови Євросоюзу, які озвучені, які повинні бути вирішені в найближчі дні: свободу політичним в'язням (свободу Юлії Тимошенко) - ми цього вимагаємо, ми на це розраховуємо, ми бачимо до цього всі підстави; нова ситуація з правоохоронними органами, зокрема новий закон про прокуратуру; і, нарешті, виборче законодавство - вибори в Києві і в п'яти округах", - заявив Аваков.

За його словами, у всіх цих ситуаціях фракція "Баькивщина" буде "компетентно голосувати" за всі євроінтеграційні закони.

"Але коли я кажу "компетентно", це означає, що під маркою євроінтеграційних законів ми не будемо голосувати "липу". І тут ми будемо дуже чітко працювати з нашими колегами з ПР, від комуністів, від будь-яких фракцій", - зазначив Аваков.

У той же час він підкреслив, що в "Батьківщині" не бачать можливості потрапити в Європу при наявності політичних в'язнів.