ua en ru

"Батьківщина" наполягає за негайному ухваленні законів про люстрацію

Фракція "Батьківщина" виступає за негайне ухвалення законів про люстрацію. Про це сьогодні на брифінгу в Українському кризовому центрі заявив керівник парламентської фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Політик наголосив на необхідності негайних змін до виборчого законодавства, які дозволять громадянам України самостійно через вибори відсторонити від влади представників режиму Януковича.

"Зі збереженням старої виборчої системи навряд чи щось зміниться. Оскільки знову в мажоритарній частині буде змагання, хто більше принесе виборцю грошей, а не реальне волевиявлення по факту політичної платформи того чи іншого політика", - заявив Соболєв.

За його словами, саме тому перший процес люстрації, який має почати парламент - це схвалення виборчого законодавства, щоб "кожен громадянин міг люструвати того, кого він вважає недостойним представляти інтереси перш за все у Верховній Раді".

На думку Соболєва, те ж саме варто зробити і в місцевих радах.

"Окрім того, не варто забувати, що у нас ціла категорія громадян, справи на яких не завершено в судах. Тому я не здивуюсь, якщо ми десь на мажоритарному окрузі на Донбасі побачимо Януковича, Азарова, Льовочкіна і багатьох їм подібних, які будуть заявляти, що мають повні підстави проходити в парламент, а далі і в місцеві ради", - резюмував нардеп.