ua en ru

"Батьківщина" та "Удар" оголосять список узгоджених кандидатів за 12 днів до закінчення кампанії, - Павленко

Об'єднана опозиція "Батьківщина" та партія "Удар" оголосять узгоджених кандидатів, які балотуватимуться по мажоритарних округах, за 12 днів до закінчення виборчої кампанії. Про це в інтерв'ю "5 каналу" заявив заступник керівника Виборчого штабу партії "Удар" Ростислав Павленко.

"Переговори - це процес тривалий, і закон нам дає чітку межу - за 12 днів до закінчення виборчої компанії мають знятися ті, хто бажає припинити участь в компанії... Показують практично всі опитування громадської думки, що принаймні третина громадян ще не визначилась. Мета на виборах, у тому числі, щоб усунути Партію регіонів від влади. На цьому сходимось і ми, і Об'єднана опозиція. Відтак питання в тому, що тоді в цих округах кандидати ведуть боротьбу до кінця, хто сильніший - переможе. Є ще місяць компанії, практично", - сказав Павленко, який балотується в народні депутати по партійному списку під номером 34.

Нагадаємо, вчора з'явилася інформація, що партії досягли домовленості про єдиних кандидатів у мажоритарних округах. Переговори про це тривали між сторонами ще з початку року. Проте партії не могли домовитися про принцип відбору кандидатів. "Батьківщина" пропонувала квотний принцип, "Удар" відстоював рейтинговий принцип.

Читайте також: "Удар" і "Батьківщина" домовилися про висунення єдиних кандидатів

Вибори до парламенту відбудуться 28 жовтня 2012 р.