ua en ru

"Батьківщина" і "Народна самооборона" прийняли рішення розпочати процес об'єднання на базі "Батьківщини", - Турчинов (доповнення)

Партії БЮТ "Батьківщина" і "Народна самооборона" прийняли рішення розпочати процес об'єднання на базі "Батьківщини". Про це на прес-конференції повідомив заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ви знаєте, що на минулому тижні було звернення Юлії Тимошенко і Юрія Луценко до всіх опозиційних політичних сил з-за грат з пропозицією об'єднати свої зусилля і разом перемогти цю владу... Це питання реально обговорюється на Комітеті опору диктатурі... у всякому разі, наші політичні сили демонструють приклад щодо реального об'єднання. Відбулись консультації між керівництвом наших партій, партій "Батьківщина" та "Народна самооборона", і під час цих переговорів було прийнято рішення розпочати процес реального об'єднання наших політичних сил - партій "Батьківщина" та "Народна самооборона" на базі партії "Батьківщина". Я вважаю, що це дійсно є приклад інтеграції, єднання опозиційних сил для того, щоб забезпечити в наступному році перемогу (на парламентських виборах)", - зазначив Турчинов.
Також депутат додав, що процес об'єднання не завершено. "Я переконаний, що до цього процесу приєднаються інші політичні сили, наші союзники, наші побратими по опануванню цього режиму", - заявив Турчинов.
"Батьківщина" й "Народна Самооборона" мають намір сформувати єдиний список на вибори Верховної Ради-2012. Зі "Свободою" і "Фронтом змін" партії планують узгодити кандидатів по мажоритарних округах. Віце-спікер Верховної Ради, депутат від фракції "Батьківщина" Микола Томенко зауважив: "Виходячи з існуючого законодавства, ми не можемо зробити блок. Це може бути тільки партійний список. Ми будемо шукати механізми, щоб бути в єдиному списку".