ua en ru

"Батьківщина" та "Економічний розвиток" підтримали проведення позачергових виборів

Фракція "Батьківщина " і депутатська група "Економічний розвиток" підтримали проведення позачергових виборів у Верховну Раду України.

Фракція "Батьківщина" і депутатська група "Економічний розвиток" підтримали проведення позачергових виборів у Верховну Раду України. Про це заявили лідери фракцій з трибуни ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

"Батьківщина" заявляє, що ми йдемо на дострокові вибори. Ми вважаємо єдиним можливим для проведення виборів - прийняття закону про вибори на пропорційній основі за відкритими списками, а також термінове звільнення нашої території, Луганській та Донецькій областях, від терористів. "Батьківщина" заявляє про чітку позицію: ми йдемо на дострокові вибори", - заявив Соболєв.

"Наша група депутатів підтримує волю народу щодо необхідності проведення виборів. Але ми повинні пам'ятати, щоб у цьому процесі перезавантаження не було спекуляцій. Ми повинні провести вибори так, щоб сформувати нову патріотичну владу, яка буде відображати цю волю українського народу", - заявив лідер групи "За економічний розвиток" Анатолій Кінах.

У свою чергу позафракційний народний депутат Сергій Міщенко, выпутывая з трибуни Верховної Ради заявив про вихід з коаліції ще 15 нардепів.

"Від імені 15 позафракційних депутатів, я заявила про наш вихід з коаліції. Ми прийняли таке рішення, щоб президент через 30 днів зміг оголосити про дострокові вибори", - заявив він.

"Я був на зустрічах з виборцями тиждень тому, де люди однозначно вимагали проведення дострокових виборів... Адже, якщо ми не приймемо таке рішення, то сам народ прийде сюди", - заявив Міщенко.

Нагадаємо, фракції "Удар" і "Свобода" сьогодні оголосили про вихід з парламентської коаліції. Якщо протягом 30 днів у парламенті не буде створена нова коаліція, Президент України Петро Порошенко може видати указ про розпуск Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів.

Нагадаємо, 27 лютого 2014 р. голова Верховної Ради України Олександр Турчинов оголосив про створення у ВР коаліції депутатських фракцій "Європейський вибір", до якої увійшли 250 нардепів.

Коаліція була сформована з депутатів фракції ВО "Батьківщина", "Удар", ВО "Свобода", групи "Економічний розвиток", групи "Суверенна європейська Україна" та інших депутатів.

Згодом, до коаліції увійшли ще декілька парламентарів.