ua en ru

"Авіакор - авіаційний завод" очікує найближчим часом отримати держзамовлення на літаки Ан-140

ВАТ "Авіакор - авіаційний завод" очікує найближчим часом отримати державне замовлення на літаки Ан-140. Про це на нараді учасників програми регіонального турбогвинтового літака Ан-140 на ДП "Антонов" заявив генеральний директор підприємства Олексій Гусєв, повідомляє прес-служба ДП "Антонов".

Зокрема, обговоривши стан серійного виробництва Ан-140, учасники наради виробили низку заходів, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності Ан-140, в тому числі за рахунок зниження цін на ПКІ і забезпечення їх підтримки в експлуатації протягом всього життєвого циклу літака.

За словами Гусєва, ці питання є особливо важливими, оскільки найближчим часом планується отримати державне замовлення на літаки Ан-140. Це забезпечить повноцінне завантаження виробничих потужностей підприємств-партнерів до 2018 р.

Як зазначив президент - генеральний конструктор ДП "Антонов" Дмитро Ківа, "прийняття заходів по підвищенню конкурентоспроможності Ан-140 є необхідною умовою для посилення позицій цього літака на ринку. При цьому головними критеріями залишаються безпека польотів та відповідність літака вимогам замовника".

Нагадаємо, раніше ДП "Антонов" і корпорація "Російські машини" підписали протокол про співпрацю з розвитку програми виробництва літака Ан-140 на авіаційному заводі "Авіакор".

Читайте також: "Антонов" і авіабудівники РФ домовилися про організацію спільного серійного виробництва Ан-70 на базі КАПО ім. Горбунова в Казані