ua en ru

"Антонов" і авіабудівники РФ домовилися про організацію спільного серійного виробництва Ан-70 на базі КАПО ім. Горбунова в Казані

Держпідприємство "Антонов" і російські авіабудівники домовилися про організацію спільного серійного виробництва літаків Ан-70 на базі КАПО ім. Горбунова в Казані, повідомляє прес-служба КАПО ім. Горбунова.

"На сьогоднішній день російська сторона в повному обсязі профінансувала свою частину витрат на завершення науково-дослідних, дослідно-конструкторських і технологічних робіт (НДДКР). Також вже вирішено питання про організацію серійного виробництва літака: затверджена схема кооперації з російським серійним виробником - КАПО ім. Горбунова, підписаний графік передачі документації для освоєння серійного виробництва, для якого на території КАПО вже готується майданчик", - повідомив президент - генеральний конструктор ГК "Антонов" Дмитро Ківа.

За його словами, Міністерство оборони України також вже "наполовину" забезпечило фінансування своєї частини витрат на НДДКР за програмою.

В даний час вже завершена модернізація електронного борту Ан-70, готується початок заключного етапу державних випробувань модернізованого літака за участю Міністерств оборони України і РФ.

Читайте також: Російський "Аерофлот" призупинив закупівлю літаків Ан-148