ua en ru

"Авіакон" вироблятиме вертольоти, - Азаров

Уряд України здійснюватиме програму виробництва власних вертольотів на Конотопському авіаремонтному заводі "Авіакон" протягом декількох років. Про це під час робочого візиту на завод повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є дуже хороші плани не обмежуватися тільки ремонтом,.. але і почати виробництво власних вертольотів. На таку програму ми вже заклали в проект бюджету на 2012 р. певні кошти і розраховуємо, що протягом декількох років нам вдасться створити свою власну програму виробництва конкуретноспособних машин", - сказав Азаров. За його словами, на даному підприємстві працюють дуже висококваліфіковані працівники, зарплати яких перевищують середній рівень зарплат по Україні. Більш висококласні фахівці тут отримують близько 8 тис. грн в місяць.

Губернатор Сумської області Юрій Чмир повідомив, що перехід підприємства в продуктивний напрям дасть великий поштовх розвитку області і даної промисловості в Україні в цілому. "Сьогодні "Авіакон" має за рік близько 300 млн грн оборотних коштів, з ухваленням програми ці кошти збільшаться до 1 млрд. Технічна база до цього повністю готова, тільки треба прийняти програму. Це дасть великий поштовх розвитку області", - зазначив Чмир. Він додав, що з таким розвитком підприємства також збільшуватиметься територія самого міста Конотопа.