ua en ru

"Арсенал" насилу помстився "Ліверпулю", "Реал" наздогнав конкурентів, а "Ювентус" здобув двадцяту перемогу

"Арсенал" здобув важку перемогу над "Ліверпулем" і тепер зіграє в 1/4 фіналу Кубка Англії з "Евертоном", за який дебютний гол забив Ласін Траоре. "Реал" наздогнав "Барселону" й "Атлетіко", розгромивши на виїзді "Хетафе", "Атлетик" поступився "Еспаньйолу". Лідер серії А "Ювентус" здобув 20-ту перемогу в чемпіонаті Італії, впевнено обігравши "К'єво". По три очки набрали і "Рома" з "Наполі".

"Арсенал" здобув важку перемогу над "Ліверпулем" і тепер зіграє в 1/4 фіналу Кубка Англії з "Евертоном", за який дебютний гол забив Ласін Траоре. "Реал" наздогнав "Барселону" й "Атлетіко", розгромивши на виїзді "Хетафе", "Атлетик" поступився "Еспаньйолу". Лідер серії А "Ювентус" здобув 20-ту перемогу в чемпіонаті Італії, впевнено обігравши "К'єво". По три очки набрали і "Рома" з "Наполі".

Англія

Лондонці вийшли вперед на 16-й хвилині, коли після удару Яя Саного м'яч у сітку добив Алекс Окслейд-Чемберлен. Незабаром після перерви півзахисник збірної Англії зробив результативну передачу, просунувшись до лицьової лінії і адресувавши м'яч Лукасу Подольскі, який з першої спроби переграв воротаря Бредлі Джонса. Ліверпульці підготували серйозні контрзаходи, і Стівен Джеррард відіграв один м'яч з "точки" після того, як Подольскі зніс у штрафному Луїса Суареса.

Тут же рахунок міг стати 2:2, однак Деніел Старрідж не зміг обіграти один в один голкіпера Лукаша Фаб'янські. У кінцівці "Ліверпуль" організував масований штурм воріт "Арсеналу", але після штрафного, прекрасно виконаного Джеррардом, Даніель Аггер не влучив у рамку з "другого поверху".

Ласін Траоре, який нещодавно покинув "Анжі" і був відданий "Монако" в оренду "Евертону", забив гол вже на п'ятій хвилині свого дебютного матчу в Англії. Дуже скоро "Суонсі" зрівняв рахунок зусиллями Джонатана де Гузмана, який вміло пробив головою. Втім, потім забивали лише господарі. В середині другого тайму відзначився Стівен Нейсміт, після чого Лейтон Бенс реалізував пенальті.

Ще в одному матчі "Шеффілд Юнайтед", який виступає в третьому за силою дивізіоні, здобув вольову перемогу над "Ноттінгем Форест" - 3:1. Дубль оформив Кріс Портер.

Іспанія

В суботу "Барселона" і "Атлетіко" добилися перемог, а тому підопічним Карло Анчелотті слід також було набрати три очки, щоб у "примері" збереглося тривладдя. І мадридці забили перший гол вже на п'ятій хвилині, коли Хесе Родрігес скористався хорошим пасом Гарета Бейла. Карім Бензема подвоїв перевагу гостей, відізвавшись на передачу Анхеля Ді Марії, а в середині другого тайму переможну крапку в матчі поставив Лука Модріч.

"Гранада" віддалилася від зони вильоту завдяки перемозі над головним аутсайдером чемпіонату "Бетісом" - 1:0. Єдиний гол на 31-й хвилині забив Піті. Наприкінці матчу у господарів червону картку отримав Дані Бенітес, а у час, що залишився у "Бетіса" був вилучений Антоніо Амайя.

У першому з двох вечірніх матчів "Атлетик", який займає четверту сходинку, поступився вдома "Еспаньолу" - 1:2. Переможний гол на рахунку Дієго Колотто. "Валенсія" поділила очки з "Севільєю" - 0:0. На початку другого тайму "кажанів" залишив у меншості Рікарду Кошта, а в доданий час з поля був видалений російський легіонер "Севільї" Денис Черишев.

Італія

Рахунок у туринському матчі на 17-й хвилині відкрив Квадво Асамоа, після чого Клаудіо Маркізіо подвоїв перевагу господарів. На початку другої половини якусь інтригу відродив автогол Мартіна Касереса. Втім, "Ювентус" не дозволив засумніватися в своїй перевазі і зняв всі питання завдяки точному попаданню Фернандо Льоренте.

У дев'яти очках позаду "старої синьйори" йде "Рома", у якої два м'ячі у ворота "Сампдорії" провів Маттіа Дестро. Ще один гол на рахунку Міралема П'янича. Гості закінчували матч у меншості, оскільки Даніеле Гастальделло отримав дві жовті картки.

Трійку лідерів замикає "Наполі", який набрав три очки у поєдинку з "Сассуоло" - 2:0. Блер Джеймали забив перший гол неаполітанців на 37-й хвилині, а незабаром після перерви молодий нападник Лоренцо Інсіньє закріпив перемогу гостей. "Парма" не програє в серії А вже в 11 матчах поспіль. Розгромивши на виїзді "Аталанту" (4:0), вона піднялася на шосте місце.

Трохи раніше "Катанія", яка не перемагала в шести останніх матчів у всіх турнірах, здолала вдома "Лаціо" - 3:1. Дубль Альберто Джилардіно допоміг "Дженоа" набрати одне очко в поєдинку з "Удінезе" (3:3), а "Ліворно", догравааший удев'ятьох, переміг з рахунком 2:1 "Кальярі", який також закінчував матч не в повному складі.

Нагадаємо, що раніше "Барселона" розгромила мадридців, "Сіті" обіграв "Челсі", а "Інтер" переміг "фіалок".

Використані матеріали УЄФА