ua en ru

"Арсенал" та "Іллічівець" перемогли, а "Ворскла" з "Севастополем" розійшлися миром

Девятый тур украинского чемпионата продолжился тремя субботними матчами. "Заря" в Мариуполе проиграла в Мариуполе с минимальным счетом. "Арсенал" дома обыграл "Волынь" 2:1. И "Ворскла" с "Севастополем" выдали боевую ничью 2:2.

Дев'ятий тур українського чемпіонату продовжився трьома суботніми поєдинками. "Зоря" в Маріуполі програла з мінімальним рахунком. "Арсенал" вдома обіграв "Волинь" 2:1. І "Ворскла" з "Севастополем" видали бойову нічию 2:2.

Іллічівець - Зоря 1:0
Гол:
Майкон, 7

Матч у Маріуполі розпочався з хвилини мовчання, адже прийшла сумна звістка про передчасну смерть гравця «Зорі» Максима Івановича Білого, якому було лише 24 роки...

Сам поєдинок пройшов під диктовку господарів, особливу увагу у складі яких привертав до себе новобранець Майкон. Щоб дебют за нову команду пройшов вдало, бразилець відзначився голом вже у дебюті зустрічі. Розпочалось все після помилки на виході Кршевана Сантіні, і комбінація «Іллічівця» отримала друге життя. Зрештою, голкіпер намагався виправитись, відбивши м'яч після удару Віталія Федотова, а от з добиванням Майкона не впорались ані захисники, ані страж воріт. Згодом головні герої попередньої комбінації не вирішили між собою, кому бити, хоча створили реальну нагоду для подвоєння рахунку. Згодом знайшлась робота і для Рустама Худжамова, який зумів нейтралізувати виходи Даніло та Янніка Болі.

У другому таймі щось потрібно було змінювати «Зорі», однак ситуацією тривалий час повністю володіли господарі. І лише збіг обставин, що жоден з їхніх моментів забити вдруге так і зняв питання про переможця. Зокрема, Сантіні врятував ворота після удару Майкона, хоча у цьому епізоді більш доречним був би пас від нападника, Андрій Тотовицький, навпаки, віддав зайву передачу, а Торніке Окріашвілі не пробив голкіпера з меж воротарського майданчику. За це «Іллічівець» ледь не був покараний, коли Богдан Бутко лише ціною фолу останньої надії і меншістю своїх партнерів перервав вихід сам на сам у Павла Худзіка. Двічі «Зоря» була близька до нічиєї - після штрафного від Джаби Ліпартії, та після удару Віталія Вернидуба в останній атаці, однак везіння у ці моменти було на боці господарів - 1:0.

Арсенал - Волинь 2:1
Голи:
Кравець, 51, Адійя, 53 - Бабатунде, 36

Хоча існує багато питань щодо подальшої долі київського клубу, команда «Арсенал» справно виконує роботу, готуючись до чергових поєдинків, та виходячи на поле у бойовому складі та з претензіями на максимальний результат. Однак і суперники ставлять перед собою ті ж цілі. Зокрема, Віталій Кварцяний посилив захисну ланку лучан ізраїльським легіонером Галом Шішем. Ледь не єдину гольову нагоду у господарів змарнував Артем Кравець, який головою неточно пробив після навісу з лівого флангу. «Волинь» відійшла від звичного активного футболу, зайнявши вичікувальну позицію. І отримала бажану нагоду у першому таймі, яку сповна використала. Дмитро Козьбан промчав правим краєм, а Міхель Бабатунде виявився спритнішим за голкіпера із захисником, які зіштовхнулись між собою.

Такою форою гості не скористались, несподівано двічі раз за разом пропустивши у дебюті другої 45-хвилинки. Спочатку Кравець забивав з нічого у порожні ворота, коли Віталій Неділько банально не влучив по простому м'ячу. Зіпсованим настроєм лучан «Арсенал» скористався миттєво, коли Володимир Аржанов з лівого флангу навісив на Домініка Адійя, і нападник легко головою переграв воротаря - 2:1. Ледь не «поховав» «Волинь» Кравець, але другий вихід сам на сам програв Недількові. Коли ж настав час гравців приїжджого колективу демонструвати характер, відповідних якостей гості не проявили. Не сприяв яскравому футболу і сильний дощ, який зробив заключну частину гри не надто видовищною.

Ворскла - Севастополь 2:2
Голи:
Міщенко, 30, Громов, 90 - Віценець, 45, Ковпак, 78

На правах господарів і тієї команди, яка перебуває у групі лідерів, «Ворскла» значно краще провела стартовий відрізок поєдинку. Постійно перебував у напрузі, а також рятував партнерів від неприємностей Ігор Литовка. Більше за іншим йому роботи надавали Олег Міщенко та Євген Буднік. Зрештою, один з них і завершив показову комбінацію полтавчан. Її розвивали через правий фланг Йован Маркоскі та Вадим Сапай, а простріл останнього вже у порожні ворота завершив Міщенко - 4-й для нього гол у нинішньому сезоні. Якщо до цього «Севастополь» лише зрідка загрожував чужим володінням, то за рахунку 0:1 пішов вперед більшими силами. Щоправда, пробивали, в основному, здалеку. При цьому самі ледь не пропустили, коли Володимир Чеснаков на лічені сантиметри виявився невлучним. А перед перервою кримчани все ж відновили рівновагу, коли після штрафного Сергія Симоненка розіграш другим темпом завершив Віталій Віценець, який повернувся до «основи» після травми.

З новими силами «Ворскла» вийшла з початку другого тайму. Тепер краще працював лівий фланг і Павло Ребенок, а Буднік з Міщенком тримали у напрузі суперника. Атакувальним діям обох команд ставав на заваді дощ, що ставав все сильнішим. При цьому одна з нечастих відповідей «Севастополя» була багатоходовою, і господарі не зуміли завадити голу Олександра Ковпака, який сам розпочав і завершив атаку, а допомогли йому Євген Неплях та Олександр Караваєв. Часу на те, щоб відігратись, у «Ворскли» залишалось мало. І все ж вкотре джокер полтавчан, якого незадовго до того Василь Сачко кинув у бій, спрацював. Артем Громов здалеку встановив підсумковий результат зустрічі, який, виходячи з ходу подій, в основному, влаштував обидві сторони.

Додамо, що раніше "Шахтар" несподівано програв "Карпатам", а "Чорноморець" виграв у Запоріжжі

Використані матеріали УПЛ